Flevo Boys moet broekriem aanhalen

EMMELOORD
Voetbalclub Flevo Boys uit Emmeloord moet flink bezuinigen om het hoofd boven water te kunnen houden. Die boodschap gaf het interim-bestuur van de club woensdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het vorige bestuur kondigde naar aanleiding van de financiële problemen in juni aan te stoppen.  

Bedrag tekort nog niet bekend
Flevo Boys stevent dit seizoen af op een tekort in de begroting. Hoe hoog dit bedrag precies is, wordt op dit moment nog uitgezocht. Duidelijk is wel dat de tekorten mede zijn veroorzaakt door tegenvallende sportieve prestaties van het eerste elftal. Flevo Boys degradeerde uit de hoofdklasse en door die matige prestaties kwamen er minder mensen naar de club. "Dat betekent minder kaartverkoop en minder kantine-inkomsten", vertelt interim-voorzitter Oostra.

Staf en spelersgroep leveren geld in
Het nieuwe bestuur neemt maatregelen om de tekorten tegen te gaan. Zo leveren de staf en spelersgroep van het eerste elftal op eigen initiatief geld in. De selectie gaat ook activiteiten organiseren die geld moeten genereren voor Flevo Boys.

Bovenin meedraaien
Van het eerste elftal wordt komend seizoen geen kampioenschap verlangd. Flevo Boys degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse, maar Oostra legt het team geen druk op. "We zijn in district Oost ingedeeld met mooi, sportief zware tegenstanders. Als we bovenin mee kunnen draaien, zou dat heel mooi zijn. Maar het kampioenschap is geen must."

Het interim-bestuur gaat in ieder geval door tot de ALV van november. Dit bestuur bestaat uit Hendrikus Oostra (voorzitter), Jaap Tol (penningmeester), Andre Walraven, Jan Papma (beiden algemeen lid) en Joost Cornelis (bestuurslid voetbalzaken junioren). De gesprekken met een secretaris en een bestuurslid voetbalzaken senioren worden nog gevoerd. 

reacties (19)

 • Sv Urk fan

   

  Lijkt mij een geschikte kerel die Oostra, praat goed en duidelijk zegt niet meer dan nodig is...top!!...spelen in oost pfff.....zware competitie..handhaving...geld besparen???, gewoon alle betaalde spelers rustig laten afvloeien en heerlijk alles met eigen jeugd gaan doen, jullie hebben daar zeker takent genoeg lopen en het boetekleed aan doen en praten met de spelers die afgelopen seizoenen weggegaan zijn omdat ze toch geen kans maakten. Daarna moet FB ook het geduld hebben om weer terug te keren in de hoofdklasse ...[wat ik ze van harte gun]...dat vraagt tijd denk van plm 3/4 jaar...Urk is het ook 2x gelukt met eigen jeugd, en zal vast in de toekomst weer moeten vechten om niet te degraderen, gebeurt dat dan toch..geen probleem,wel erg jammer, maar ook dan zijn we financeel een gezonde vereniging die zeker weer terug komt [als dat gebeurt wat ik de komende 5 jaar niet zie gebeuren...eerder een kampioenschap met onze aanstormende talenten.....FB veel succes en knok ervoor.!!

  reageer
 • ook zonde dat die Liesbeth Q verloren gaat voor de club wat een pareltje was dat zeg nu maar hopen dat manlief wel voor de club behouden blijft

  reageer
 • tuurlijk

   

  Gaat niks aan verloren, alleen maar mooi weer spelen, teveel invloed. Zijn vast mensen bij de club die dat ook kunnen. Frisse wind.

 • Geluk

   

  Dat drönten tollebeek urk Lelystad mooi in de groene cijfers staan

  reageer
 • Pietertje

   

  Dat die wouter weg is islam al een zegen. Die man heeft veel leden weggejaagd. Wat een .... sinds hij daar is gekomen is het langzaam achter uit gegaan. Hij wassen daar niet alleen schuldig aan maar mede. Nu jan quak ook nog met zijn vrouw mee. Flevoboys is gewoon de mooiste club van Flevoland . Even aankijken en denken dat ik me dan ook weer kom aanmelden

  reageer
 • Oud trainer

   

  Ik denk dat er meer trainers en leiders zijn die nu terug komen of er over nadenken om terug te komen. Er zijn vele trainers en leiders de laatste tijd weggegaan die best wel iets uit een team kunnen halen. Chris havelaar, Frank v/d werf ,tonny ernst ,arie bosgraaf, Johan hensums en zo zijn er veel meer. Maar ze moeten wel terug willen komen. Trainers met hart voor hun team.

 • Kritiesj

   

  Meld je dan ook gelijk aan voor een cursus Nederlands

 • Erik de Vries

   

  Ik zag in de reportage Ben Vinke rondlopen. Als hij ook in de "commissie van Wijzen " zit komt het vadt goed. Onder zijn leiding als voorzitter was Flevo Boys een stabiele club. Nuchtere, reëele man. Kom op Flevo Boys, orde op zaken stellen en weer geloven in eigen kunnen!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hr

   

  Wat een groots gebaar van de selectie . Daar zal elke contributie betalende lid blij mee zijn 🙄. De meeste zijn al weg en de nieuwe aankopen zeggen nu al dat ze geld inleveren 🙃. Tuurlijk

  reageer
 • Arie

   

  ' Prestaties vallen tegen, daardoor minder publiek, vervolgens minder kantineomzet'. Is dit een juiste analyse? Zou het gebrek aan 'binding' (ieder lid is belangrijk en diet, een entreeprijs van €7,50 en €1,40 ( elders een €1) voor een kopje koffie niet debet zijn aan de lagere inkomsten. Zet bij veld 7 een koffie voorziening neer voor een €1 per kop. Pak je tijdens pupillenwedstrijden een hoop mee(voor duur wedstrijd en duur pauze(Friezen) is de afstand veld 7 en kantine incl. Trap drempelverhoogend. Misschien ook handig om de verschillen tussen prestatieelftallen en de rest ook tot uiting te laten komen in contributie.

  reageer
 • Clubliefde

   

  Mooi om gisteravond mee te maken hoe de 130 aanwezige leden unaniem achter het bestuur en hun vereniging staan. De club komt hier heel sterk uit. Krachtig nieuw bestuur ook!!!

  reageer
 • pietverdriet

   

  persoonlijk schat ik in dat het oude bestuur hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden voor deze puinhoop wat een wanprestatie. En dan nu weglopen voor hun verantwoordelijkheid en dat voor onze grote moraalridder Wout-Jong-Il-Jongman iedereen nam hij de maat en dulde nooit geen tegenspraak- zelfs geen inspraak dulde hij woutje was de grote roerganger haha wat een afgang voor deze man

  reageer
 • Watcher

   

  Zit nu op het strand in emmeloord. Jochies achter mij hebben het erover dat ze uit e fb vertrekken en naar school emmeloord gaan. Het financieel gebeuren begon 2 jaar geleden al. Zal alleen maar minder worden. Opa s en vaders en familie kijken liever naar hun zoons verwacht nog minder publiek

  reageer
 • Moraalridder

   

  Dus uitkijken naar SC Emmeloord Dienhoor je niet maar doen het financieel naar behoren.

  reageer
 • Jacob Urk

   

  Veel sterkte en wijsheid voor het nieuwe bestuur. Even pas op de plaats en dan hopelijk weer snel de zaak op de rit. Wij willen onze derby houden natuurlijk!

  reageer
 • John H

   

  Ik deel helaas de mening van Urker. Volgend jaar verwacht ik een positie in de subtop. Dragende spelers worden ouder, spelers van buitenaf is het nog maar afwachten wat het word. Hun zullen ook niet jaren in de eerste klasse willen voetballen. Door de achter gelaten puinhoop van Leeflang en Mesu is het ook nog wel wat jaren wachten op eigen jeugd.

  reageer
 • Alex

   

  Spelersgroep inleveren? Gaat het hier niet om amateurvoetbal. Dan betaal je volgens mij contributie en krijg je niet als speler betaald. Maar dit krijg je dus als je hoog van de toren wilt blazen. Hoge bomen vangen veel wind.

  reageer
 • Jerry

   

  Tsja, dure jeugdtrainers van buiten halen en "eigen" jeugdtrainers naar elders zien vertrekken waar ze het prima doen... En dan nu de BCF die de club overneemt. Als dat maar goed komt...

  reageer
 • pietverdriet

   

  en het oude bestuur blonk uit door afwezigheid iets met ratten en een zinkend schip kom op Wout, je liep altijd op voorgrond, en geef je niet thuis

  reageer
 • oud speler

   

  Heel triest dit.... Eerst 1 grote bende van de club en het beleid maken. Dan de club financieel uithollen en als dan degradatie dreigt en men wat kritische vragen stelt, abrubt en snel met de noorderzon vertrekken!! Nu kunnen anderen en echte clubmensen de bende opruimen en wakker liggen of het financieel haalbaar blijft.

 • Urker

   

  Be Quick 28 is jullie voor gegaan. Tis niet te hopen voor jullie. Maar als er dit seizoen geen promotie in zit. Dan gaat de leegloop beginnen. Er zijn dan jongens wie hoofdklasse willen spelen en er fonancieel op vooruit gaan. Dan word de selectie kwalitatief zwakker en op dit moment heeft fb geen talenten. Dus ik voorspel dit jaar voor fb een plek tussen 3-6. Hoofdklasse de komende 3 jaar niet. Ik hoop het niet en gun jullie het beste. Dit krijg je als je meer uitgeeft dan er binnen komt.Jammer maar wel realiteit

  reageer
 • Schaapjes

   

  In elk geval een paar aan het roer die met beide benen op de grond staan.

  reageer
 • Tja

   

  Goede zaak, nu zijn ze gedwongen naar eigen jeugd te kijken ipv spelers elders weg te kapen.

  reageer
 • Roel

   

  Welke eigen jeugd? Er is heel veel jeugd opgestapt bij Flevo Boys..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert