73-jarige handboogschutter Kamp mist NK door 'doping'

EMMELOORD
De 73-jarige Nico Kamp uit Emmeloord overweegt te stoppen met zijn sport handboogschieten. Kamp deed afgelopen weekend niet mee aan het NK handboogschieten in Almere, omdat er dopinggeduide stoffen in zijn medicijnen zit. Kamp gebruikt medicijnen, omdat hij sinds twee jaar last van hartfalen heeft. 

De handboogroutinier kon niet meer op tijd dispensatie aanvragen bij de dopingautoriteit, omdat hij pas recent melding kreeg van de dopinggeduide stoffen in zijn medicijnen. Omdat deze procedure nogal wat weken in beslag nam, besloot Kamp om dan maar niet deel te nemen aan het NK.

Later dit jaar staan er met het Nederlands team nog twee interlands op het programma. Daarvoor gaat Kamp dispensatie aanvragen. Mocht hij ook de komende jaren voor iedere wedstrijd dispensatie moeten aanvragen, dan overweegt hij te stoppen. "Dat is me het allemaal niet waard."

 

reacties (2)

 • Moraalridder

   

  Dat sommige stoffen onder doping vallen istaat niets nieuws. Wel jammer dat de Kamp nu wil opgeven. Ik zou mijn poot gewoon stijf houden en Door gaan.

  reageer
 • Hanzz

   

  Dat medicijnen onder"doping" vallen vind ik wel heel erg ver gezocht om deze man niet te laten deelnemen met wedstrijden!! Meneer Kamp doorgaan met uw sport!!!!!784523

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert