Tamata houdt conditie op peil bij City FC

ALMERE • Wo 19 juli 2017 | 13:32 • Woensdag 19 juli 2017 | 13:32
Profvoetballer Abel Tamata houdt momenteel zijn conditie op peil bij Jupiler League club Almere City FC. De verdediger speelde dinsdag een half uur mee met de Almeerders in het met 3-0 verloren oefenduel tegen eredivisionist PEC Zwolle.

De clubloze speler is afkomstig van ADO Den Haag waar hij begin 2017 een contract tekende voor een half jaar, nadat hij overbodig was geworden bij FC Groningen. In het verleden speelde Tamata in de eredivisie voor PSV en Roda JC. Tevens kwam de verdediger één keer uit voor het nationale elftal van Congo-Kinshasa.

Tamata woont sinds een paar maanden in Almere en wil zo snel mogelijk terugkeren op zijn oude niveau: “ Ik sta overal voor open. Ik heb meer dan een jaar geen wedstrijden op hoog niveau gespeeld en wil nu zo snel mogelijk weer op mijn oude niveau komen”. Op de vraag of Almere City FC ook een optie is voor komend seizoen antwoordde Tamata dinsdagavond: “Ja, waarom niet! ”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel