Smit prolongeert titel bij tennistoernooi LTVL

LELYSTAD
Jasper Smit uit Edam heeft op ongebruikelijke wijze zijn titel geprolongeerd bij het driesterren ranglijsttoernooi van tennisvereniging LTVL in Lelystad. Na de eerste set (6-2 winst Smit) moest zijn tegenstander Jesse Timmermans uit Vlijmen zondag met een blessure opgeven. Smit greep daardoor voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel en ontving daarvoor een geldprijs van duizend euro. 

Timmermans had de blessure aan zijn hand eerder in het toernooi opgelopen na een valpartij. Aanvankelijk leek de kwetsuur voorafgaand aan de finale voldoende hersteld. Maar na het eerste punt in de wedstrijd voelde Timmermans al dat het een onmogelijke opgave zou zijn om de 36-jarige geroutineerde Smit te verslaan. 

Timmermans heeft al vaker meegedaan aan het toernooi in Lelystad. Hij is er door blessures en andere omstandigheden nog nooit in geslaagd om het ook uit te spelen. Het was voor de 28-jarige tennisser uit Vlijmen de eerste keer dat hij in Lelystad de finale wist te bereiken. Smit hoopt volgend jaar zijn titel in Lelystad weer te verdedigen. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert