City FC boekt ruime oefenzege op Go Ahead Eagles

ALMERE • Vr 11 augustus 2017 | 15:17 • Vrijdag 11 augustus 2017 | 15:17
Almere City FC heeft vertrouwen getankt in de laatste oefenwedstrijd van het seizoen. Op het sportcomplex van de KNVB in Zeist wonnen de Almeerders met 5-1 van Go Ahead Eagles.

Bij rust stonden de Almeerders al op een 3-1 voorsprong. Jergé Hoefdraad opende na een klein kwartier spelen de score. Go Ahead kwam via een benutte penalty van Leon de Kogel nog wel langszij, maar via Sven Braken en Javier Vet kwam Almere City weer op voorsprong. In de tweede helft zorgden Hoefdraad en Leroy Owusu ervoor dat de score nog verder opliep.

Geheim oefenduel
Het duel werd vrijdagmiddag in Zeist achter gesloten deuren gespeeld. Dit omdat het duel bij SV Terwolde geen doorgang kon vinden. Burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst verbood de wedstrijd vorige week op advies van de politie. Er waren volgens de politie aanwijzingen dat supporters van beide clubs voor onrust wilden zorgen.