City FC verliest kansloos bij NEC

ALMERE • Vr 18 augustus 2017 | 23:40 • Vrijdag 18 augustus 2017 | 23:40
De profvoetballers van Almere City FC zijn het nieuwe seizoen in de Jupiler League begonnen met een nederlaag. In Nijmegen verloor de ploeg van Jack de Gier met 3-1 van NEC.

Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-1. NEC kwam na een half uur spelen op voorsprong door een goal van Larsson. Vlak voor rust (43e min) kwam Almere 'uit het niets' op gelijke hoogte via Arsenio Valpoort, die een schot van Hoefdraad tot een goal promoveerde. Echt lang konden de Almeerders niet genieten van die gelijkmaker want in de 44e min zette Groeneveld met een fraaie goal de thuisploeg nog voor rust toch weer op voorsprong.

In het begin van de tweede helft sloeg NEC opnieuw toe: Larsson rondde een actie van Groeneveld prima af: 3-1. In het vervolg van de wedstrijd mocht Almere van NEC veel de bal hebben, maar gevaarlijk wisten de Almeerders niet meer te worden.

Volgende week speelt Almere City Fc de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch.