Hockeydames gaan voor Promotieklasse

ALMERE
Komend seizoen wil de eerste damesploeg van de Almeerse Hockey Club zich gaan plaatsen voor de nieuwe Promotieklasse, die vanaf het seizoen 2018/2019 wordt ingevoerd. De beste vijf ploegen van de Overgangsklasse plaatsen zich automatisch voor de Promotieklasse, terwijl de nummers 6 en 7 zich nog via play-offs kunnen kwalificeren.

De nieuwe Promotieklasse wordt tussen de Hoofdklasse en de Overgangsklasse gepositioneerd. De beste ploegen uit de Overgangsklasse vormen één poule van twaalf teams bij zowel de heren als de dames.

Voor de eerste damesploeg van de Almeerse Hockey Club begint het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse op zondag 10 september. Zondagmiddag wonnen de Almeerse dames een oefenwedstrijd van een regioteam uit India met 8-0.

Coach Dider Meijer heeft wel te maken met de nodige mutaties binnen zijn selectie: hij kan tijdens de 1e seizoenshelft geen beroep doen op Tess Engelander en Catherine Clot, die beiden een half jaar in het buitenland gaan studeren. Bovendien is Meijer naarstig op zoek naar een extra doelvrouw, omdat eerste keepster Danielle van der Poel op dit moment in de lappenmand zit met een heupblessure.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert