KNVB: Almere City FC financieel weer gezond

ALMERE • Di 22 augustus 2017 | 15:41 • Dinsdag 22 augustus 2017 | 15:41
Almere City FC schaart zich weer bij de financieel meest gezonde betaald voetbalclubs van Nederland. De KNVB maakte dinsdag bekend dat de Almeerders promoveren van categorie 2 naar categorie 3.

De licentiecommissie van de KNVB hanteert een categorie-indeling om de financiële situatie van de clubs in te delen. In categorie 1 bevinden zich clubs met precaire financiën, categorie 2 wordt gebruikt voor clubs met degelijke financiën en in categorie 3 zitten de meest gezonde voetbalclubs.

Almere City FC zakte in maart van dit jaar van categorie 3 naar categorie 2. Dat gebeurde nadat de club haar geldstromen wat had aangepast door de extra inkomsten die het ontving uit de transfer van oud-Almere City FC-speler Vincent Janssen van AZ naar Tottenham Hotspur.

De KNVB zag in de veranderde financiële huishouding aanleiding om iets nadrukkelijker vinger aan de pols te houden. Bij het meest recente meetmonent is City FC weer teruggeplaatst in de meest gezonde categorie 3. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel