KNVB: Almere City FC financieel weer gezond

ALMERE
Almere City FC schaart zich weer bij de financieel meest gezonde betaald voetbalclubs van Nederland. De KNVB maakte dinsdag bekend dat de Almeerders promoveren van categorie 2 naar categorie 3.

De licentiecommissie van de KNVB hanteert een categorie-indeling om de financiële situatie van de clubs in te delen. In categorie 1 bevinden zich clubs met precaire financiën, categorie 2 wordt gebruikt voor clubs met degelijke financiën en in categorie 3 zitten de meest gezonde voetbalclubs.

Almere City FC zakte in maart van dit jaar van categorie 3 naar categorie 2. Dat gebeurde nadat de club haar geldstromen wat had aangepast door de extra inkomsten die het ontving uit de transfer van oud-Almere City FC-speler Vincent Janssen van AZ naar Tottenham Hotspur.

De KNVB zag in de veranderde financiële huishouding aanleiding om iets nadrukkelijker vinger aan de pols te houden. Bij het meest recente meetmonent is City FC weer teruggeplaatst in de meest gezonde categorie 3. 

reacties (2)

 • Mike Blijlevens

   

  Positief is dat Almere City FC zich weer bij de financieel meest gezonde betaald voetbalclubs van Nederland. Vreemd is echter wel dat ze de financieel gezonde positie moesten verlaten vanwege de extra inkomsten die ze ontvingen uit de transfer van oud-Almere City FC-speler Vincent Janssen! Ik kan me niet voorstellen dat extra inkomsten leiden tot en mindere kwalificatie qua financiële gezondheid van een club dus zit de angel kennelijk in de tekst "Dat gebeurde nadat de club haar geldstromen wat had aangepast" Dit maakt de berichtgeving mysterieus.

  reageer
 • A.

   

  Het geld dat binnenkwam is naar eigenaar Bamberger gegaan als tegemoetkoming voor de miljoenen die hij in de afgelopen jaren in de club heeft gestoken, evenals dat afgelopen seizoen de bijdrage van Bamberger hierdoor gering was omdat de transfer van Janssen de begroting kloppend maakte. Echter mag je bij de KNVB geen incidentele opbrengsten meenemen, wat bij een transfersom het geval is. Hierdoor leek het in de boekhouding van de KNVB dat Almere financieel te kort kwam terwijl dat absoluut niet het geval was. Dit is natuurlijk wel kort door de bocht en hoe ik het als buitenstaander begrijp, maar daar komt het wel op neer.

 • Ed Molenaar

   

  Ia dat dusdanig goed dat de club geld terug gaat betalen wat ze van de belastingbetaler verkregen heeft?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert