KNVB wil bemiddelen tussen FC Almere en trainer Ligeon

ALMERE
De KNVB heeft aangeboden te bemiddelen in het slepende conflict tussen FC Almere en hoofdtrainer Maurice Ligeon. De voetbalclub wilde van Ligeon af omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken.

Gesprekken over loonsverlaging liepen op niets uit. FC Almere zette de trainer daarop op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club hem niet mocht ontslaan. Ondertussen nam FC Almere al wel een nieuwe trainer aan, waardoor de club in Almere Haven nu met twee hoofdtrainers zit opgescheept. 

Nog geen reactie van Ligeon
De KNVB laat weten dat de bond als mediator wil optreden. FC Almere heeft volgens de voetbalbond aangegeven daarvoor open te staan. Ook is twee weken geleden contact opgenomen met Ligeon. Van hem is vooralsnog geen reactie gekomen, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Soap
Vorige week maandag gaven de spelers van FC Almere overigens aan niet langer getraind te willen worden door Ligeon. Een dag later stond Ligeon met elf niet-leden van de club op het veld. Vlak daarnaast trainde het eigenlijke elftal van de tweedeklasser, onder leiding van de nieuwe coach.

reacties (3)

 • Gekkies

   

  Dus een organisatie die de trainer in het gelijk stelde gaat nu bemiddelen! "Je hebt gelijk maar we vinden dat je geen gelijk moet krijgen!" typische KNVB actie. Het briljante bestuur moet zijn conclusie trekken en opstappen, zij zijn degene die deze club stuk maken met hun opportunistische beleid. Bieden iemand een langlopend contract aan, ik neem aan dat je dit doet omdat je uiterst tevreden bent over de trainer en een paar maanden verder vind je dat ineens niet meer? Voordat er overeenstemming is over contractbreuk gaan ze een andere trainer aannemen. Daarnaast hebben zij lopen stoken in de spelersgroep en voor onrust gezorgd wat weer geleid heeft tot de huidige situatie die nu is ontstaan rondom de spelergroep.

  reageer
 • Jo

   

  Waar haal jij deze wijsheden vandaan?

 • Ger

   

  KNVB moet erop toezien dat dit soort contracten in het amateur voetbal, zeker op dit niveau, niet kunnen.

  reageer
 • Stevie

   

  Neem Hans vsn Breukelen gewoon weer aan, dat is een echte bruggenbouwer..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert