Van Lunteren met Ajax geplaatst voor Champions League

ALMERE • Ma 28 augustus 2017 | 22:47 • Maandag 28 augustus 2017 | 22:47
De Almeerse Desiree van Lunteren heeft met de voetbalsters van Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. Het elftal van trainer Benno Nihom won in Pärnu in Estland ook de derde wedstrijd in het kwalificatietoernooi. Ajax was met 3-0 te sterk voor het Belgische Standard Luik.

Van Lunteren had een groot aandeel in de winst van de Ajax vrouwen. Ze opende maandag in de tiende minuut vanaf de strafschopstip de score. Linda Bakker verdubbelde kort daarna, op aangeven van Marjolijn van den Bighelaar, de voorsprong. Het derde doelpunt kwam in de 25e minuut opnieuw op naam van Van Lunteren.

Het is de eerste keer dat de voetbalsters van Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League staan.