SV Urk knokt zich naar punt tegen NSC Nijkerk

URK
SV Urk is het seizoen in de hoofdklasse B met een gelijkspel begonnen. Op sportpark De Vormt kwam tegenstander NSC Nijkerk op een 0-2 voorsprong maar de Urkers slaagden er onder de nieuwe trainer Richard Karrenbelt toch in om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eindstand was 2-2.

Urk begon prima aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier twee kansen op een doelpunt. Jelle de Boer en Maarten Dijkhuizen slaagden er echter niet in om te scoren. Uit de eerste de beste counter scoorde NSC wel via Nico van de Brom. Tien minuten later was het bij de tweede Nijkerkse kans weer raak via Yannick Cornelisz. Die tweede treffer bracht Urk uit het evenwicht en daarna creëerde het nauwelijks nog een kans.

Met het inbrengen van de van vakantie teruggekeerde Hessel Snoek probeerde Urk het tij te keren in de tweede helft. Het overwicht bleef maar doelpunten bleven uit. Tot zo'n twintig minuten voor tijd, Hessel Snoek de aansluitingstreffer maakte. Vanaf dat moment was de omsingeling van NSC helemaal een feit. Aanvoerder Jan van Slooten zorgde vlak voor tijd alsnog voor de verdiende 2-2. In blessuretijd belandde de bal nog bij NSC op de lat maar een zege zat er niet meer in voor Urk.

reacties (17)

 • Supporter

   

  Jammer dat het gisteren maar 2.2 is geworden terwijl er zoveel kansen zijn geweest in de 2e helft. Hieraan kun je zien dat je hessel gewoon mist. Alleen jammer dat klaas romkes hiervoor moet wijken terwijl gerrit en jelle niet 1 goede voorzet hebben gegeven. Deze 2 laten al tijden zien niet in vorm te zijn. Hopelijk speelt hessel volgende week i.p.v. jelle en marinus I p.v. gerrit marin us was vorig jaar een van de beste van het veld en nu ineens wissel. En hopelijk word het duo klaas/bennie weer herstelt want daar gaan vele spitsen moeilijk tegen hebben om mee te beginnen zaterdag tegen kavak. Dick is een goede middenvelder maar verdedigend is hij toch minder dan klaas. En dan hebben We een goede vervanger op de bank zitten in de naam van lucas schraal die het dit jaar wel gaat redden.

  reageer
 • Zomer

   

  Haha wat een nonsens. Sfeer was top en is top. En voetballend ook was het ook veel verzorgender en wat rustiger

  reageer
 • Kees

   

  Snoek schoot tegen een nsc aan en de bal kwam voor de voeten van Jan. Dus geen buitenspel. Zie de beelden

  reageer
 • Ronald

   

  Jammer dat een zuiver buitenspel doelpunt 2min voor tijd wordt toegekend, wel terechte uitslag na de 0-2 voorsprong

  reageer
 • urk fan

   

  Laten we voorop stellen dat het een matige eerste helft was. maar karrenbelt mag zich dit deels aanrekenen dat hij tegen een ploeg speelt wie zich helemaal ingraaft dan moet je het veld toch breed houden. dan hoor je met een linsbuiten en rectsbuiten spelen. Wat zou het nou zijn dat iedere trainer gerrit tol opstelt. dat is een middenvelder en die word maar als linksbuiten neer gezet, die scoort niet die kan geen man uitspelen. zet rieklet nentjes daar nou neer. die kan tenminste een man uitspelen. zet marinus terug in de basis. en achterin hoort klaas kramer te spelen. dick is een nuttige speler op middenveld maar achterin te traag. op dti moment zijn gerrit en jelle je zwakste schakels. durft karrenbeld het zaterdag aan om te starten en dan zonder met alle respect gerrit tol en jelle de b..... de jongens hebben wel veerkracht getoond. 2 foutjes maken is niet zo erg maar dat ze ook direct afgestraft werden ja dan word het zeer lastig voetballen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hh

   

  Klaas romkes word het slachtoffer van het falen van Jelle en Gerrit.... die jongen heeft geen knappe bal gehad eerste helft vanaf de flanken.. Dus karrebelt volgende week hessel en marinus er gelijk in voor Gerrit en Jelle. Riekelt nentjes kan dan links buiten... heb je lucas schraal als super invaller achter de hand. Jelle is leuk voor als je voor staat en lange ballen achter de verdediging kunt geven. Laat maar vliegen en schieten.. en ik denk ook dat klaas kramer verdedigend beter is dan Dick.

  reageer
 • Zomer

   

  Toch niet verkeerd tegen een ploeg die alleen maar verdedigt met 11 voor de goal. Had ook wel 6-2 kunnen staan.,jammer dat alle corners over iedereen heen vliegen eerste 45 min en meer positie wisselingen. Volgende week beter en bij winst gewoon nog steeds in de linkerij . Nog 48 goals te gaan. Al 1 goal meer als vorig seizoen de eerste wedstrijd. . Ga uit van 60 na het zien van tweede helft.Zeer positief na het zien van de nieuwe talenten.renden er iedereen uit met hun snelheid en tactiek

  reageer
 • Urker

   

  Nou kaat eruit dan hou je de 0. Wat een blunders

  reageer
 • Naja

   

  Nsc was elke speler fit. Jelle is gewoon te lang voor de korte ruimtes.(en die hoge ballen) Die moet het hebben van lange bal en dan het liefst vanaf middellijn op snelheid. Volgende vast driepunter als iedereen fit is. Vertrouwen zat! Verder speelden ze de combinaties beter als vorig seizoen.

  reageer
 • Tja

   

  Ze kunnen het niet! Tegen ploegen als NSC moet je gewoon 3 punten pakken. Dit seizoen gaat niet goed komen. Kammer

  reageer
 • Jan

   

  Goede inzet van Urk. Jammer van de 2 goals tegen. Met Hessel erbij meer dreiging voorin. Jammer dat Jelle zo terughoudend is, als hij de kopduels aangaat en deze vaker wint kan hij veel meer uit zichzelf halen. We gaan voor de 3 punten volgende week uit tegen Genemuiden.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Misschien een optie om vanaf volgende Marinus Snoek maar vanaf het begin te laten starten ? Vorig jaar tot aan zijn blessure de beste en meest constante speler van ons elftal met zijn inbreng kwam er veel meer beleving in het elftal! Verder Lucas schraal ipv Jelle de boer, Jelle werkt hard maar is totaal geen toegevoegde waarde voor urk 1! Lucas zit veel meer dreiging in. Vorig jaar menig wedstrijdjes van A1 gezien maar geef schraal het vertrouwen en hij wordt stukken beter dan Jelle de boer of Gerrit tol

  reageer
 • Kees

   

  In de 1e helft heel stroef begin van Urk maar wat wil je ook met zo'n defensief ingestelde tegenstander. Met 9 man voor de pot en hopen op die paar foutjes van de opponent die Urk ook maakte. In de 2e helft ging Urk wel echt Nor Vuuren en meer dan verdiend de achterstand weggewerkt. En Urk had recht op meer. Blunder van de scheidsrechter dat hij het buiten de 16 torpederen van Hessel door de NSC-keeper niet bestrafte, wat een aanfluiting. Complimenten voor de instelling in de 2e helft, op naar Genemuiden volgende week.

  reageer
 • Jerry

   

  Thuis met moeite 2-2 tegen NSC. Dat wordt weer vechten tegen degradatie....

  reageer
 • Tja

   

  Maak me ook grote zorgen. Sfeer en spanning in de groep is nu al 0m te snijden. Van Slooten maakte al een gedeprimeerde indruk. Kattenbelts positie staat al ter discussie. Spelersgrowp heeft moeite met Karrenbelt. Willen graag Ralph de Boer weer terug.

 • Tom en ...

   

  de flessen azijn staan bij de sauzen en soepen in de Albert Heijn, Calimero... veel succes in de Tobklasse

 • Marco

   

  Als je de wedstrijd gezien zou hebben, dan had je deze opmerking niet gemaakt. Tegenstander NSC had heel veel ontzag voor Urk, anders voetbal je niet zo verdedigend. En dan is het gewoon super dat je er nog een punt uit weet te slepen. Tegen Genemuiden volgende week krijgt Urk meer gelegenheid om te voetballen, let maar op.

 • Klaas

   

  Zouden de trainers op Urk worden aangenomen als ze beloven dat Tol in de basis begint ? Gelukkig mogen ze hem wel wisselen....

  reageer
 • Pater

   

  Ik denk dat wil wisselen met Tol, ik denk dat je moet beginnen om te kijken naar rechtsbuiten, alleen hij kan het team naar boven trekken werkt niet en wisselen denk ik ook niet want anders heb je een hoop heisa op de bank.

 • Marco

   

  Zeg dat. Gerrit was heel, heel matig maar ook middenvelder Riekelt had een flets optreden. Tel daarbij dat Lucas Nagel als controleur moest opereren en niet waar hij veel sterker is, namelijk schakel met en aangever richting aanvallers, en dat het daarom niet echt goed was vanmiddag is verklaarbaar. Karrenbelt moet nog wel wat sleutelen. Overigens wel dik verdiend punt, wat een strijd en passie in de 2e helft.

 • Urker Fan

   

  Ondanks het gelijkspel mag je dit een ( overwinning ) op je team noemen om zo terug te knokken....Urk liet echte strijdlust zien.

  reageer
 • Watcher

   

  Pfft alles ging over Links. Lange ballen kwamen allemaal in midden van de 16 op het hoofd van nr3. Tol absoluut niet fit, jelle die weer niet kopt en geen bal raakt. Moedeloos tot 70 minuut,stond continue 11 man voor het doel. Positieve is dat hun 2 kansjes hebben gehad en 2 goals. Snel vergeten deze wedstrijd. Rood had er moeten zijn voor het natrappen op dijkhuizen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert