Nijboer in dubbel naar kwartfinale jeugdtoernooi US Open

DRONTEN
Tennisser Ryan Nijboer uit Dronten is bij het jeugdtoernooi van de US Open met zijn dubbelpartner Jesper de Jong doorgedrongen tot de kwartfinale. In een spannende partij was het Nederlandse duo dinsdagavond te sterk voor Siddhant Banthia uit India en Shinji Hazawa uit Japan. De setstanden waren 7-6, 2-6 en 12-10. 

Het was voor Nijboer de derde keer op rij dat hij in het dubbelspel van een Grand Slam de kwartfinale wist te bereiken. Hij haalde eerder dit seizoen op Roland Garros de kwartfinales met de Amerikaan Alexandre Rotsaert. Op Wimbledon bereikte hij de kwartfinales met de Cyprioot Menelaos Efstathiou. 

Nijboer en De Jong treffen in de kwartfinale Trent Bryde en Duarte Vale. Dit Amerikaans-Portugese duo is als derde geplaatst bij het jeugdtoernooi van de US Open in New York.  

Nijboer wist eerder deze week in het enkelspel voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde te bereiken. Daarin bleek de Brit George Loffhagen te sterk voor de Drontenaar. Na zijn deelname dit jaar aan de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon was het voor Nijboer in het enkelspel de eerste keer dat hij bij een Grand Slam toernooi de eerste ronde overleefde.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert