Almere klaar voor Challenge Almere-Amsterdam

ALMERE
Almere maakt zich op voor de Challenge Almere-Amsterdam. Met zaterdag het hoofdonderdeel, de Long Distance. De triatleten zwemmen 3,8 kilometer, fietsen vervolgens 180 kilometer om af te sluiten met 42,195 kilometer hardlopen. In totaal komen er over het hele weekend 3300 atleten in actie.

Grote favoriet om het oude parcoursrecord uit 1999 te verbreken, dat op naam staat van Jan van der Maarel, is de Brit Joe Skipper. Samen met titelverdediger Jan Raphael wordt hij in staat geacht om onder de recordtijd van 7 uur, 57 minuten en 46 seconden te duiken.

Bij de vrouwen hoopt de Nederlandse Yvonne van Vlerken op een verbetering van de toptijd van Irma Heere. Haar record, eveneens uit 1999, staat op 8 uur, 56 minuten en 43 seconden. 

Tot slot hoopt ook Youri Severin op een verbetering van het Almeers record. Dat staat op naam van Dennis van Hinte en bedraag 8 uur en 34 minuten. 

reacties (6)

 • Teun de Beuker

   

  Deze waardeloze troep die Triatlon heet kost Almere bakken en bakken met geld en levert helemaal niets op! Tijd voor een andere gemeente om het Triatlon stokje van Almere over te nemen! Wij in Almere hebben al genoeg ellende door die naderende mega mega mega flop genaamd: FLORIADE 2022 De Floriade 2022 gaat het financieele bankroet van de gemeente Almere betekenen. Dus verlicht de gemeente Almere alvast een klein ietsie pietsie beetje door geeeen Trianlon meer te organiseren in Almere in 2018.

  reageer
 • Ed

   

  Voor, zeg maar: de Internationale allure.

  reageer
 • .\/\/. (de échte)

   

  Deze triatlon heeft niets met Amsterdam te maken. Men gebruikt alleen de naam Amsterdam omdat niemand Almere kent en als ze het al kennen is dat waarschijnlijk niet positief.

  reageer
 • Gerda

   

  Met dit weer vervalt het zwemmen denk ik ze zijn al nat genoeg zo.

  reageer
 • Hardloper

   

  Zo heet deze triathlon nu eenmaal. Almere is de thuisbasis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sranang man

   

  Almere -amsterdam challenge??? De atleten gaan naar amsterdam of mogen alleen deelnemers alleen van almere en amsterdam meedoen???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert