Triatlon: Skipper neemt de leiding

ALMERE • Za 9 september 2017 | 9:06 • Zaterdag 9 september 2017 | 9:06
De Brit Joe Skipper heeft de leiding genomen bij de Challenge Almere - Amsterdam. Hij is in de slotfase van de marathon weggelopen bij Viktor Zyemtsev uit de Oekraïne. Kristian Hogenhaug uit Denemarken, die lang de koploper was tijdens de triatlon, loopt op de derde plaats.  

Titelfavoriet Jan Raphael is uitgeschakeld omdat zijn achterband al vroeg tijdens het fietsonderdeel kapot ging. Almeerder Youri Severin heeft ook een lekke band gehad, waardoor onder andere plaatsgenoot Tjardo Visser hem heeft ingehaald.  

Bij de vrouwen leidt Yvonne van Vlerken uit Krimpen aan de Lek. Ze haalde Sarissa de Vries uit Maastricht in tijdens het hardlopen. De Vries lag aan kop na het zwemmen en het fietsen.

De triatleten lopen nog een volledige marathon rond het Weerwater. De finish wordt verwacht tussen 15:00 uur en 16:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via onze website, app en vanaf 12:15 uur ook op televisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel