Triatlon: Skipper neemt de leiding

ALMERE
De Brit Joe Skipper heeft de leiding genomen bij de Challenge Almere - Amsterdam. Hij is in de slotfase van de marathon weggelopen bij Viktor Zyemtsev uit de Oekraïne. Kristian Hogenhaug uit Denemarken, die lang de koploper was tijdens de triatlon, loopt op de derde plaats.  

Titelfavoriet Jan Raphael is uitgeschakeld omdat zijn achterband al vroeg tijdens het fietsonderdeel kapot ging. Almeerder Youri Severin heeft ook een lekke band gehad, waardoor onder andere plaatsgenoot Tjardo Visser hem heeft ingehaald.  

Bij de vrouwen leidt Yvonne van Vlerken uit Krimpen aan de Lek. Ze haalde Sarissa de Vries uit Maastricht in tijdens het hardlopen. De Vries lag aan kop na het zwemmen en het fietsen.

De triatleten lopen nog een volledige marathon rond het Weerwater. De finish wordt verwacht tussen 15:00 uur en 16:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via onze website, app en vanaf 12:15 uur ook op televisie.

reacties (6)

 • Centrumbewoner

   

  Sinds wanneer is de triathlon 's avonds in een muziekfestival veranderd? Hebben we al niet genoeg herrie gehad de hele dag?

  reageer
 • Evelien

   

  Het is een prachtige jaarlijkse happening die beslist in stand moet worden gehouden!! Organisatie achter het ziekenhuis en bij Esplanadeweg ging een stuk beter in vergelijking met vorig jaar. Hoop dat de gemeente in samenwerking met de organisatie volgend jaar nog meer verbetering van de infrastructuur rondom ziekenhuis en centrum kan realiseren. Vrijwel elke zaterdag kost het meer moeite om vlot in het centrum te komen vanwege de markt en winkelend publiek. Nu één weekend meer overlast maar nogmaals, een geweldige happening. Mijn complimenten voor de organisatie, vrijwilligers en alle hulpverleners die ook in het slechte weer paraat stonden.

  reageer
 • Joja

   

  Dacht dat omroep Flevoland Nederlands was of is het personeel te duur en Engelse goedkoper

  reageer
 • Pascal

   

  Het is een EK, vandaar dat het in het Engels is

 • Joop

   

  Omroep Flevoland ze doen wat live nederlandse verslaggevers zijn te duur daarom in Engels Gaat hard achter uit

  reageer
 • Ed

   

  Maar je gasten mogen het de overige 364 dagen wel, zeuren om het zeuren dus!!!

  reageer
 • Hikke

   

  Absoluut geen zeuren om te zeuren. Het waren in dit geval gasten, aanwonenenden en bedrijfsmatige bezoekers. De weg is eenrichtingverkeer voor de triathlon, dus onzin dat diegenen er niet door mochten. Alternatieve routes op een polderweg van een paar kilometer heb je ook niet. Andere jaren mocht je ook gewoon vanaf 1 kant de weg in, vreemd dus dat het nu niet mocht. Inmiddels is het zover ik weet weer opgelost.

 • laat alle reacties zien
 • Hikke

   

  Idioterie... Zelfs je gasten mogen nu niet meer de weg in terwijl het eenrichtingsverkeer is... Anders 300 euro boete. Het slaat een beetje door!

  reageer
 • Centrumbewoner

   

  Ja, te idioot voor woorden. Woningen in delen van het centrum niet of nauwelijks bereikbaar. Verleg het parcours wat, laat het niet midden door het centrum lopen, dat scheelt een stuk en is ook veiliger! Kunnen politie, brandweer, ambulances wel ergens snel genoeg ter plekke zijn?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert