Tevredenheid bij organisatie Challenge Almere-Amsterdam

ALMERE
De organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam kijkt tevreden terug op het voorbije weekend. Ruim 3300 triatleten namen deel aan de diverse afstanden en dat is een record aantal.

Ondanks het slechte weer op vrijdag en zaterdag konden de onderdelen gewoon doorgaan. Alleen het fietsen werd geschrapt bij de Junior Challenge. Organisator Jort Vlam is vooral blij met de snelle tijden tijdens het Europees Kampioenschap. De Brit Joe Skipper zorgde met een tijd van 7 uur, 59 minuten en 41 seconden voor de tweede tijd ooit bij de mannen.

Bij de vrouwen lukte het Yvonne van Vlerken wel om het oude parcoursrecord uit 1999 te verbeteren. Ze kwam na 8 uur, 51 minuten en 13 seconden over de finish.

reacties (3)

 • Centrumbewoner

   

  Ook bij de omwonenden voor wie de totale overlast zo'n veertien dagen duurt?

  reageer
 • Robert

   

  Veertien dagen overlast ? U haalt twee zaken door elkaar. De overlast van de speakers en de muziek. En de beperkte toegankelijkheid van de Esplanade. Dat eerste is vervelend zeker als er meerdere evenementen in het jaar plaatsvinden. Het triathlonevenement zal zeker niet meer overlast bezorgen dan andere evenementen. De beperkte toegankelijkheid van de Esplanade is ook vervelend. Maar andere evenementen veroorzaken ook een beperkte toegankelijkheid. Het klinkt heel flauw maar dat is het nadeel van in het of rond het centrum wonen. Uw reactie is het gevolg van een opeenstapeling van irritaties. Heel begrijpelijk maar niet geheel terecht. Komt u volgend jaar helpen bij het triathlonweeekend dan zult genieten van de sfeer en het enthousiasme van de atleten. Heeft u in ieder geval één gied weekend met fedtiviteiten.

 • Flevo

   

  Is dat nou niet een beetje inherent aan het wonen in een centrum? Dan heb je en de lusten en de lasten...

 • Enna

   

  Elk voordeel heb ze nadeel. Het wonen in een centrumgebied heeft veel voordelen en ook zo zijn nadelen. Het voordeel van het wonen in een grote stad is o.a.ook het kunnen genieten (met veel mensen) van mooie evenementen.

 • Enna

   

  Zeldzaam mooie spannende thriathlon en perfect georganiseerd. Hulde aan bestuur en alle spontane vrijwilligers en sponsors! En uiteraard ook hulde aan alle deelnemers voor hun grootse sport prestatie.

  reageer
 • Me

   

  En vergeet niet alle vrijwilligers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert