SV Urk verliest thuis van Staphorst

URK
In de hoofdklasse B heeft SV Urk zaterdagmiddag thuis verloren van vv Staphorst. Op sportpark De Vormt waren de gasten met 0-2 te sterk voor de ploeg van Richard Karrebelt. 

In de eerste helft kreeg SV Urk goede kansen om op voorsprong te komen, maar was het bij rust 0-0. 

Een kwartier voor tijd brak uitgerekend oud SV Urk speler William de Boer de wedstrijd open: 0-1. Net na de openingstreffer kwam vv Staphorst snel op 0-2 via Rob Mijnheer. SV Urk wist hierna niet meer gevaarlijk te worden. 

De Urkers hebben dit seizoen tot dusverre 1 punt uit 3 wedstrijd behaald. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Berkum. 


 

reacties (29)

 • Kees

   

  Dat bedoel ik nou. Van een pip maken ze een olifant. Blijf over 2 weken gauw thuis en kom niet naar de vormt pfft

  reageer
 • Maarten van Urk

   

  Wat een nare reacties allemaal. Tuurlijk maakt de keeper een fout, maar die maken de spelers ook. Bij een keeper is het vaak fataal. Geef de nieuwe trainer nog even de tijd en roep geen rare dingen op een site. Natuurlijk mogen we onze mening hebben.....mijn mening is dat Karrenbelt een systeem probeert te spelen wat Urk (nog) niet kan spelen. Gewoon terug naar de basis....4-3-3 met echte buitenspelers en Lucas Nagel wat aanvallender, dan komt het best goed. Strijd, passie en plezier.

  reageer
 • Schande

   

  Inderdaad een regelrechte schande! Ik denk dat het probleem bestuurlijk is dat niet iedereen de neuzen dezelfde kant op hebben. Dit is natuurlijk al begonnen met het vertrek van Hoekman. En die spieker? gewoon een maand weren van het sportpark.

  reageer
 • Tja

   

  Maak je niet zo druk. Die speaker en William kennen elkaar heel goed. Kijk maar even naar de reactie van William bij zijn interview. Niets aan de hand.

 • urker

   

  Ik mis lucas hoekman

  reageer
 • Jaap

   

  Ik vergeet nog op te merken dat de spieker van Urk natuurlijk een regelrechte schande is, Urk onwaardig. Het weigeren van het noemen van de naam van William is het zoveelste akkefietje met deze heel onsportieve en onbehoorlijke meneer. Bestuur van Urk; wanneer wordt deze man nu eens vervangen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Waar ik mij zorgen om maak is de wijziging in speelstijl die Karrenbelt voor ogen heeft en dat is veel meer door het centrum aanvallen in plaats van over de vleugels. Dat is begonnen met het verhuizen van Hessel naar de spits. Maar Urk speelt altijd 4-3-3. Dat doet de hele verenging, ook ons eerste al vele vele jaren, dat zit in het het dna van Urk. Wat vindt onze TC van deze wijziging? Als we nou de spelers niet hadden dan zou ik denken, die Karrenbelt heeft een punt. Maar volgens mij met Hessel op rechts en Lucas Schraal op links heb je twee klasbakken in je ploeg met snelheid en een passeerbeweging. Die heeft geen enkele andere ploeg, Urk wel en dan wijzigen wij onze speelwijze en gaat alles in een trechter, ra ra? Dat die wijziging geen succes heeft tot nu toe, is ook duidelijk. 1 puntje uit 3 wedstrijden. Vorig seizoen uit diezelfde wedstrijden 7 punten. Zaterdag moet je naar de koploper en als je daar niet wint loop je de rest van het seizoen achter de feiten aan om bij de onderste 4 vandaan te komen. Pak zaterdag nou gelijk door; 4-3-3 en Jelle heeft het niet laten zien, zet Klaas Romkes daar nou neer, alleen die 1e 45 minuten tegen NSC was natuurlijk geen faire kans voor deze speler.

  reageer
 • Kees

   

  Verdediging is niet compleet. Alle jaren in de top 5 minst gepasseerd. Kaat..er is geen betere. Dat is het risico met opkomende backs en af en toe 4 a 5 man om 1 speler heen. Maar dat is ook weer de gretigheid. Wacht maar tot de verdediging weer compleet is. En lange teun ook weer mee doet. Waar is dat lange heft eigelijk .ook een topper met veel dreiging

  reageer
 • Bertie

   

  Combinatie zeker beter, vinden elkaar makkelijker. Alleen de pech met de goals. Had ook 6-2 voor urk kunnen zijn. Mn zoons worden getraind op de hoekjes en techniek om de keep te misleiden en zijn beiden topscorer. Al met al passie en inzet, niet getreurd elke ploeg is bang. De punten gaan zeker komen. Goeie inzet weer gezien. Komt goed Apeldoorn en putten doen het slechter voor hun doen!

  reageer
 • Neutrale

   

  Ondanks de uitslag was het een mooie voetbalwedstrijd. Mooie combinaties en fris voetbal met name van Urk de eerste helft. Twee goede reddingen van de kaat. Ook staphorst speelde redelijk mooi voetbal. Urk deed zeker niet voor ze onder. Jammer van die twee dure en onnodige fouten in de tweede helft. Toch was het leuk om naar te kijken. Als Urk zo blijft voetballen gaan ze zeker punten pakken en kunnen ze misschien wel een mooie middenmootplek halen. Als ze maar 1 op de 4 kansen scoren tenminste. Want kansen creëerden ze genoeg met best mooi opbouwvoetbal.

  reageer
 • BoB

   

  Over de hele wedstrijd gezien was Urk de betere ploeg , lucky Staphorst ! Lucky PiP kreeg perongeluk de bal voor z'n voeten voor de rest niets van hem gezien ! Laat ie blijven waar ie is !

  reageer
 • liefhebber

   

  heb je soms in de kantine gezeten. pip kopte de bal en schoot hem er dus niet per ongeluk in. pip was meteen gevaarlijk. urk mocht willen dat ze pip er bij hadden. en de man van de luidspreker moet zich diep schamen voor het niet willen noemen van pip zijn naam.

 • Urker

   

  Ik wil geen kritiek leveren maar mijn mening is well dat we verder moeten achterin met dijkhuizen dunnink kramer en rjb. Middenveld met marinus luuc en jvs. Voor jvs tijdelijk riekelt nentjes. Voorin moet jelle niet rechtsbuiten maar gewon in de spits. Links zou ik persoonlijk riekelt n neerzetten. Dan kan dick op middenveld. Rechts hoort hessel thuis. Karrenbelt moet niet denken dat hij het wiel heeft uit gezocht en moeten spelers op hun positie laten spelen waar ze het beste zijn. Zoals marinus word nu maar back gezet.. dat moet hij niet doen. Zaterdag gaan we punten pakken jongens. Genemuiden en staphorst zijn niet de makkelijkste. Kom op urkers

  reageer
 • Tja

   

  Hoekman heeft vorig jaar het team optimaal laten voetballen met de jongens op de juiste plaats. Kastenbelt moet daar niet al teveel aan willen sleutelen. Hij kan beter die jongens op die positie laten doorontwikkelen. Genemuiden nog Staphorts had verloren hoeven te worden. Wat betreft de keeper, ook vorig jaar maakte hij bij mij een grillige indrul. Simpele ballen gaan door en soms onmogelijke ballen pakt ie. Desondanks, is het proberen van een andere keeper de moeite waard. Dus Kastenbelt, sleutel niet teveel.

 • Supporter

   

  Dus wij mogen geen criticasters zijn. We moeten alles bejubelen al zien We met eigen ogen dat er nog dingen mperen veranderen. Als We moeten verzwijgen wat er mis gaat dan krijgen We een verschrikkelijk leven.Als we vele dingen zien die goed gaan zeggen We het ook maar We zijn niet blind en als je altijd over anderen zegt wat er fout gaan moet je ook de hand in eigen boezem steken. We hopen dat We volgende week weer vooruit gang zien en omhoog kunnen kijken maar zoals al vele hier neer hebben gezet zullen er toch wat veranderingen moeten gebeuren.

  reageer
 • Klaas

   

  Ik ben ook een trouwe supporter, maar volgens mij kan een blinde zien dat Hessel Snoek niet in de spits hoort. En als je dan komt om een leuke wedstrijd te zien en de basis is dan Tol links, De Boer rechts en Hessel in de spits, dan denk ik was ik maar thuis gebleven..hoef ik mij ook niet te ergeren...

  reageer
 • Kees

   

  Zo is het, achter je club staan. Zeikerds hebben we genoeg. Het geluk dwingen we binnenkort wel af.

  reageer
 • Wat staan er weer veel criticasters langs de lijn. Wees eens positief geeft veel meer energie dan al dit negativisme. En supporter wat heb jij een moeilijk leven zeg..blijf lekker thuis.

  reageer
 • Urker

   

  Wat zitten jullie de Kaat af te zeiken pakt in de eerste helft twee goeie ballen en houd zijn ploeg in de wedstrijd en moeten wij scoren .tweede helft is Staphorst de bovenliggende partij maar ook toen kregen we de betere kansen en hadden het al af moeten maken

  reageer
 • Henk

   

  William laat wel zien dat urk hem nodig heeft. En wij als svu moeten ons schamen dat hij niet om geroepen word!

  reageer
 • Hink

   

  Wanneer word de kaat vervangen . Heeft zijn beste tijd gehad. Is meer punten aan het verspelen dan aan het pakken voor Urk. De jeugd staat klaar !!

  reageer
 • Urker

   

  Wat zitten we de Kaat af te zeiken hij houd zijn ploeg de eerste helft in de wedstrijd met twee knappe reddingen en wij konden de eerste helft op voorsprong komen tweede helft was Staphorst de betere ploeg maar ook toen kregen we de betere kansen

 • Urker voor urk

   

  Als je supporter bent van je club ben je dat altijd. Wij moeten trots zijn dat wij met onze eigen jongens op niveau spelen waar tegenstanders ieder jaar een legio spelers van buiten halen. Wat was genemuiden en staphorst zonder duur betaalde spelers. Ik denk dat urk 2 nog sterker zou zijn. Op het moment zit het gewoon niet mee. Dat zie je toch wel. Vandaag vooral. Grote kansen gehad. Helaas gingen ze er niet in. Jdb is geen spits wie er 20 in prikt. Maar hij doet zn best... netzo als iedereen. Hou op met spelers bekritiseren want die hebben genoeg. Van staphorst hadden we moeten winnen maar van clubs wie zeggen voor de titel te gaan is het ook geen schande om van te verliezen. We moeten onze eigen jongens op beuren zodat ze niet in de hoek blijven waar de klappen vallen. Rug rechten en volgende week weer volle bak.

  reageer
 • Supporter

   

  Tot aan de rust was Urk de dominante partij. Na de rust was Staphorst de bovenliggende partij. Dick speelde vandaag veel beter dan de voorgaande wedstrijden. Wederom was er weer een matig spelende Jelle de Boer. Laat Karrenbelt Klaas Romkes en Lucas Schraal wat meer wedstrijdrimte op laten doen. Deze jongens hebben hun enorme potentie maar krijgen te weinig tijd om het te laten zien. Jelle de Boer functioneert beter als pinchhitter. Kaat heeft zijn beste tijd gehad. Tijd voor verjonging en beter positiespel. Zen um op Urk! Nor vuren. Volgende week met drie punten naar Urk terug!

  reageer
 • Tja

   

  Eerste helft had Urk minimaal 1, eigenlijk 2 keer moeten scoren. De kaat maakte twee mooie reddingen. Tweede helft maakte de verdediging met de keeper 2 dure fouten binnen 1 minuut. Ik snap niet dat gerrit tol en Jelle de boer iedere keer weer opgesteld worden. Er kwam wederom weinig van ze af. De wissel van Nentjes begreep ik al helemaal niet. Die was juist zo lekker bezig. De hele tribune dacht dat jelle gewisseld zou worden. Hopelijk dit jaar rond plek 8-9 eindigen. Dat kan prima als de kansen nu eens afgemaakt worden.

  reageer
 • Realist

   

  Haal Jelle de boer heel snel uit de basis uit! Lucas Visser in de goal want kaat die blundert al weken achter elkaar! Is geen keeper meer die punten voor je pakt! Volgende week gewoon met Visser in de goal, dijkhuizen Bennie klaas en Riekelt jan! Marinus als controleur, was vorig jaar je beste voetballer en wordt nu op de meest ondankbare posities geposteerd, Lucas nagel en riekelt nentjes daarvoor aangezien Jan geblesseerd is! Voorin tol hessel en schraal! Misschien dat we dan eens punten pakken

  reageer
 • Tikkie terug

   

  Karrebelt weet het allemaal mooi te brengen. Maar in het voetbal zie ik nog weinig van hem terug. Ook heeft de Kaat zijn beste tijd gehad net als vandaag zag hij er vorige week bij veel goals ook niet best uit. Zonder hem meteen de schuld te geven van deze nederlaag.

  reageer
 • Kees

   

  Ach eerst de top 5 Afwerken. En dan punten schrapen. Geen schande van genemuiden of staphorst verliezen

  reageer
 • Supporter

   

  Tot aan de 0-1 was het een leuke pot voetbal. Kaat blunderde 2x. Iets meer inzet van Jelle de Boer zou hem sieren, een beetje een luie spits. Ook weet 2 onnodige gele kaarten gepakt door Urk.

  reageer
 • Supporter

   

  Wat een drama vanmiddag. Een spits die voor open doel mist speler die niet op tijd de bal afspeelt waardoor de keeper goed uit kon komen. En dan heeft onze keeper 2 grote blunders waardoor je ook nog verliest met uitgerekend pip die een doelpunt scoort. Onze trainer heeft rare keuzes ook om sommige spelers te positioneren. Marinus is geen linksback gewoon een controleur en laat jelle voor de wedstrijd eerst even douchen zodat zijn haar nat is zodat hij durft te springen en te koppen.

  reageer
 • .VV.

   

  Keeper heeft geen twee grote blunder begaan hij heeft alleen zin zijn stinkende best gedaan. om te voorkomen dat de bal in het doel zouden komen terwijl linksback een rechtsback buiten over de lijn stonden er niet in het veld daardoor missen ze open kans voor open doel bij de tegenstander. Marinus is wel een linksback speler.

 • Hans

   

  Geweldig hoor, de 1e goal van de voet van William de Boer, lekkerder gaat hij ze niet maken dit seizoen.

  reageer
 • Urker toeschouwer

   

  Dramatisch !!!......na dit seizoen denk ik dat het gebeurd is met hoofdklasse voetbal.....karreveld ...weet het niet...denk van net geen trainer voor Urk

  reageer
 • Jerry

   

  Het linker rijtje komt steeds dichterbij......Op Urk hebben ze de praatjes uit Emmeloord overgenomen. Met hetzelfde resultaat. Karrebeld is een broodtrainer. Die gaat het niet redden op Urk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert