Almere City FC bekert door na 0-2 zege bij FC Oss

ALMERE • Di 19 september 2017 | 15:25 • Dinsdag 19 september 2017 | 15:25
Almere City FC heeft de tweede ronde van de KNVB beker bereikt. Op bezoek in het Frans Heesen stadion van FC Oss won Almere City met 0-2 door doelpunten van Leeroy Owusu en Arsenio Valpoort.

In het eerste half uur waren de Almeerders veel beter dan de Ossenaren, die de nodige basisspelers rust gaven. Daarvan profiteerde na ruim een kwartier spelen Leeroy Owusu. Hij zette de aanval op en kreeg de bal terug van Ezra Walian. Vervolgens schoot hij de bal in de verre hoek achter Oss-keeper Ronald Koeman, die in het verleden nog voor Almere City actief was.

Walian (schot voorlangs) kreeg nog voor rust een goede kans op 0-2, terwijl Oss vlak in het laatste kwartier van de eerste helft via Rick Stuy van den Herik en Roel van de Sande prima kansen kreeg op de gelijkmaker.

Na rust was het duel meer in evenwicht, al bleven de Almeerders wel de controle houden. Het duel werd vervolgens beslist door Arsenio Valpoort, die zijn bewaker Daan Klomp te slim af was. Hij omspeelde vervolgens doelman Koeman en schoot de bal in het lege doel. Daarna probeerde Oss het nog wel, maar Almere kwam nauwelijks meer in gevaar. Alleen in blessuretijd kreeg Oss de bal nog bij Almere op de paal, maar ook dit leverde geen doelpunt op.

Vrijdag wacht de volgende confrontatie met FC Oss. Dan treffen beide ploegen elkaar in Almere voor de competitie.

Wedstrijdverloop:

90+3. Almere ontsnapt aan de 1-2, bal belandt in de kluts op de paal.

89. Arsenio Valpoort krijgt een publiekswissel. Silvester van de Water is zijn vervanger.

84. Archille Vaarnold verlaat geblesseerd het veld, Khalid Tadmine mag nog een paar minuten meedoen.

79. Scrimmage voor het doel van Almere City, maar de bezoekers blijven redelijk eenvoudig overeind. De Almeerse fans vieren alvast een feestje in het uitvak.

73. Oss brengt spits Erik Quekel, die in de voorbereiding nog op proef was in Almere, voor verdediger Frenk Keukens en gaat dus alles of niets spelen.

70. Geel voor Frenk Keukens van FC Oss.

65. 0-2 Almere City. Arsenio Valpoort is Daan Klomp te snel af en omspeelt doelman Koeman. Vervolgens is het een koud kunstje om de bal in het doel te schieten. Ezra Walian wordt na het doelpunt vervangen door Dennis van der Heijden. Oss wisselt Van de Sande voor Van de Venne.

54. Goede kans voor Valpoort op de 0-2. Hij snelt langs zijn bewaker, maar Oss-keeper Koeman redt ten koste van een hoekschop. Die levert niets op voor Almere City.

46. Start tweede helft, Lesley de Sa komt er bij Oss in voor Adarabioyo.

45. Rust in Oss. Almere was het eerste half uur de bovenliggende partij, maar heeft het daarna een stuk lastiger gekregen met de Ossenaren. Dankzij het doelpunt van Leeroy Owusu staan de bezoekers wel op een 0-1 voorsprong.

38. Ditmaal is Roel van de Sande namens de thuisploeg gevaarlijk, zijn schot gaat maar net langs het Almeerse doel. Ook de hoekschop levert geen treffer voor Oss op.

34. Kramer redt op een inzet van Rick Stuy van den Herik. Almere krijgt het lastiger met Oss.

25. Hoekschop Almere City, bal belandt voor de voeten van Ezra Walian. De spits schiet de bal laag over de grond, maar net naast het doel van Oss-keeper Ronald Koeman (ex-Almere City).

21. Eerste schot van Oss op het doel van Almere City. Doelman Chiel Kramer kan de inzet van Huseyin Dogan eenvoudig keren.

18. 0-1 voorsprong voor Almere City. Leeroy Owusu zet de aanval zelf op, krijgt de bal terug van Ezra Walian en schiet prima raak in de verre hoek. De meegereisde Almeerse fans vieren een feestje.

6. Eerste gevaar is van Almere City. Jeffrey Rijsdijk schiet de bal naast in kansrijke positie.

1. Het duel is begonnen

Opstelling FC Oss: Koeman, Keukens (73. Quekel), Klomp, De Regt, Stuy van den Herik, Kaak, Dogan, Van de Sande (65. Van de Venne), Adarabioyo (46. De Sa), Van Pol.

Opstelling Almere City FC: Kramer, Owusu, Mac-Intosch, Mirani, Kida, Salasiwa, Rijsdijk, Telfer, Valpoort (89. Van de Water), Walian (65. Van der Heijden), Vaarnold (84. Tadmine).