Augustijn nieuwe hoofdtrainer FC Almere

ALMERE
FC Almere heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden in de persoon van Sandor Augustijn. De coach tekent donderdagavond een contract voor één seizoen bij de zaterdag-tweedeklasser.

Augustijn was sinds het begin van dit seizoen al actief binnen de club als assistent trainer van de onlangs opgestapte Jimmy Simons. Die vertrok begin september vanwege de soap rond de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Maurice Ligeon.

FC Almere zette Ligeon afgelopen voorjaar op non-actief omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Hij nam geen genoegen met een lager salaris. FC Almere nam Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer, maar toen bleek dat Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslagen mocht worden.

Daardoor had de club ineens twee hoofdtrainers. De spelers wilden niet door Ligeon getraind worden en stapten uit de selectie. Op 7 september oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB in een spoedarbitragezaak dat FC Almere Ligeon alsnog mag ontslaan.

Komende zaterdag opent de club met de nieuwe coach Sandor Augustijn het nieuwe seizoen in de tweede klasse met een thuiswedstrijd tegen Victoria.

reacties (1)

  • theo

     

    Top gedaan, Sandor heel veel succes met deze talentvolle selectie. Een mooie mix van routine en jeugd.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert