City FC knokt zich naar punt tegen FC Oss

ALMERE • Vr 22 september 2017 | 17:29 • Vrijdag 22 september 2017 | 17:29
Almere City FC heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen FC Oss. In het Yanmar stadion kwam de ploeg van Jack de Gier knap terug na een 0-2 achterstand en werd het uiteindelijk 2-2.

Na een zeer matige eerste helft van Almeerse kant, leidde FC Oss bij rust met 0-2 dankzij goals van Istvan Bakx en Richard van der Venne. In de tweede helft ging het na wat omzettingen beter draaien bij de Almeerders. Tien minuten na rust kwam City terug in de wedstrijd dankzij spits Dennis van der Heijden, die 'de afvallende bal ' na een corner hard binnenschoot. Vlak voor tijd was het diezelfde Van der Heijden, die met een fraaie kopbal de thuisploeg alnog een punt bezorgde. Het waren zijn eerste
goals in Almeerse dienst. Na die 2-2 kreeg City zelfs nog kansen op de overwinning, maar het bleef uiteindelijk 2-2.

Het was alweer het derde gelijkspel voor de Almeerders dit seizoen, die nu 6 punten uit 6 gespeelde wedstrijden hebben. De ploeg van Jack de Gier staat daarmee op een tegenvallende 14e plek van de Jupiler League.
Volgende week spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Wedstrijdverloop:

93. Einde wedstrijd 2-2

88e min: GOAL: Dennis van der Heijden kopt op aangeven van Valpoort de 2-2 binnen.

80. De Gier haalt verdediger Mirani eraf, voor aanvaller Vaarnold. Nog 10 minuten.

79. Geel voor City aanvoerder Calvin Mac-Intosch, die aan de rem moet trekken op de rand van de zestien.

77. Voorzet Owusu op Valpoort die het met een halve omhaal probeert, maar naast schiet.

74. Mac-Intosch kopt naast na een hoekschop

66. Voorzet Valpoort naastgekopt door Walian

55. GOAL: Dennis van der Heijden brengt City terug in de wedstrijd: 1-2. Hij is attent na de corner en werkt de 'afvallende bal' hard binnen. Zijn eerste goal in Almeerse dienst.

54. Lage schuiver van Salasiwa maar Mous vewerkt de bal tot corner.

47. Grote kans voor Dennis van der Heijden direct na rust maar Mous kan redding brengen.  Dit soort ballen moeten er gewoon in.

46. Anass Ahannach is in de ploeg gekomen bij Almere City FC voor Rijsdijk.

45. rust 0-2

36. FC Oss komt eenvoudig op 0-2. Quekel mag voorgeven, Kramer zit vervolgens mis waardoor Richard van der Venne mag binnenkoppen.

32. Grote kans voor Valpoort op de gelijkmaker, maar doelman Xavier Mous ligt in de weg.

28. Goal FC Oss: Istvan Bakx mag vrij aanleggen op de rand van de zestien en de 0-1 maken. Hij scoort op fraaie wijze, Kramer kansloos.

28. vrije trap Oss: kopbal van Van der Venne gaat vervolgens net naast.

27. Quekel wordt aan zijn shirt getrokken door Owusu in de zestien, maar scheidsrechter Perez weigert de bal op de stip te leggen.

21. Arsenio Valpoort probeert het met een halve omhaal maar zijn poging gaat ruim naast de goal van FC Oss.

20. FC Oss is heel dichtbij de 0-1 via Richard van der Venne, maar Kramer kan redding brengen.

15. Kans voor de thuisploeg: Walian stuurt Van der Heijden diep, die mag op de goal af, maar levert een slechte voorzet af aan Valpoort. Hij had misschien gewoon voor eigen succes moeten gaan.

11. Valpoort is dichtbij de 1-0 voor City, maar de bal blijft hangen in de doelmond en kan vervolgens weggewerkt worden door FC Oss.

7. Vrije trap voor FC Oss: Bakx trapt rechtstreeks in de handschoenen van Kramer.