Opnieuw nederlaag voor SV Urk

URK • Za 23 september 2017 | 16:38 • Zaterdag 23 september 2017 | 16:38
De voetballers van SV Urk zijn ook na vier duels in de hoofdklasse B nog zonder overwinning. De Urkers ging onderuit in Zwolle bij het gepromoveerde Berkum (3-0).

Urk had het vanaf het beginsignaal lastig met Berkum, die ploeg gaat aan kop in de hoofdklasse B. Johnsen Bacuna kopte de bal na vijf minuten op de bovenkant van de lat, terwijl Bacuna en Chris van der Meulen in kansrijke situatie niet wisten te scoren. Urk stelde daar pas na ruim
een half uur spelen iets tegenover, toen Jelle de Boer de bal net over het doel van Berkum kopte.

Ook na rust kwam Urk maar niet in haar spel. Berkum was de betere ploeg en kwam via Mark Bloemendaal ook op voorsprong. Zijn pegel in de kruising was Cornelis Koffeman te machtig. Urk probeerde het daarna wel, maar het was Chris van der Meulen die het duel besliste met de 2-0. In de slotfase scoorde Hoeseb Yakob ook nog de 3-0.

Urk is door de nederlaag de nummer 15 in de hoofdklasse B, met één punt uit vier duels.