FC Almere begint competitie met 0-6 nederlaag

ALMERE
FC Almere is het seizoen in de tweede klasse begonnen met een 0-6 nederlaag tegen de Victoria uit Hilversum. De spelers van de zaterdag-tweedeklasser, onder leiding van de kersverse trainer Sandor Augustijn, waren duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld. 

De afgelopen tijd liepen de spanningen hoog op bij de club vanwege een conflict met trainer Maurice Ligeon. FC Almere zette Ligeon afgelopen voorjaar op non-actief, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Hij nam geen genoegen met een lager salaris en weigerde met de club te onderhandelen.  

FC Almere nam vervolgens Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer, maar toen bleek dat Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslagen mocht worden. Daardoor had de club ineens twee hoofdtrainers. De spelers wilden niet door Ligeon getraind worden en stapten uit de selectie.

Op 7 september oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB in een spoedarbitragezaak dat FC Almere Ligeon alsnog mag ontslaan. Daarop werd Augustijn benoemd als nieuwe hoofdtrainer. 

Augustijn was sinds het begin van dit seizoen al actief binnen de club als assistent-trainer van de onlangs opgestapte Jimmy Simons. Die vertrok begin september vanwege de soap rond de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Maurice Ligeon.

Volgens Augustijn is de start welliswaar slecht, maar kan het nog wel een mooi seizoen worden. "We moeten gewoon keihard aan het werk en dan komt het vanzelf." 
 

reacties (5)

 • Bram

   

  FC Almere leek wel een veteranen elftal. Oudjes eruit en tijd voor verjonging

  reageer
 • Ferry

   

  Had dan toch maar Ligeon gehouden ?

  reageer
 • Randy

   

  waardeloos

 • Olaf

   

  Lastige voorbereiding, trainer koos in deze wedstrijd voor veel routine , Misschien tijd om meteen te verjongen.

  reageer
 • Olaf

   

  Lastige voorbereiding, trainer koos in deze wedstrijd voor veel routine , Misschien tijd om meteen te verjongen.

  reageer
 • Hallo

   

  Ik heb er alle vertrouwen in. Gaat helemaal goedkomen. De degradatie bedoel ik dan he...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert