Skitalent Dijksman gaat voor wereldtop in Italië

ALMERE
Skitalent Christopher Dijksman uit Almere is dit weekend richting Italië vertrokken, waar hij onlangs is toegelaten tot de prestigieuze topsportschool van Mals.

De 14-jarige Dijksman is in de lichting 2017-2018 de enige skiër uit een niet-alpenland die mag starten aan de gerenommeerde Oberschule in Süd Tirol. Om dit te bereiken, moest hij voldoen aan zeer strenge selectie-criteria.

De Almeerder vertrekt voor 5 jaar naar Italië, waar hij gaat wonen in een internaat en zijn studie combineert met skiën. De lessen op school worden gegeven in het Duits.

Dijksman, die een beloftestatus heeft van het NOC-NSF, heeft zichzelf ten doel gesteld om later de Olympische Spelen te gaan halen.


 

reacties (2)

 • Ger

   

  Kansloze missie. Tegen Alpenlanden kunnen laaglanden niet op.

  reageer
 • Dave van dijk

   

  Wat kansloos dat dachten we 4 jaar geleden ook met spanje nederland maar toch hebben we vorrig jaar gewonnen met 5-1 dus wat nou kansloos waarom zouden wij daar niet tegen op kunnen ow omdat wij zo'n klein land zijn nou mooi niet ik zal je vertellen deze jongen gaat het echt heel ver schoppen let maar op👍

 • Christopher Dijksman

   

  Oke, goed verhaal. Bedankt.

 • Topsport

   

  Wat een leuk nieuws! Onlangs vertrok de getalenteerde 15-jarige Jay Lesteluhu vanuit Almere naar Zweden voor ijshockey en nu dit talent naar Italie, helemaal top! Zet 'm op allebei!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert