Bijna 1100 wielrenners van start bij NCK

DRONTEN
Bijna 1100 wielrenners komen deze zaterdag in actie tijdens de Nederlandse Club Kampioenschappen (NCK) in Dronten.

Jeugdwielrenners fietsen 's ochtends door en om het dorp, 's middags zijn de vrouwen en mannen aan de beurt. De ploegen fietsen een tijdrit van 52 kilometer en komen langs Ketelhaven, Swifterbant en Roggebotsluis.

De NCK wordt dit jaar voor het derde jaar op rij gehouden in Dronten. Na een afwezigheid van 10 jaar keerde het evenement in 2015 terug in het dorp. De kampioenschappen werden vanaf 2005 ergens anders gefietst.

Gemeentebestuur wil nog drie jaar NCK  
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten liet afgelopen week weten de komende drie jaar opnieuw het podium te willen zijn van het Nederlandse Club Kampioenschap tijdrijden. 

reacties (14)

 • H. Rooseboom

   

  Het mag beter georganiseerd zijn dan de afgelopen jaren. Het heeft mij zaterdag bijna 45 minuten gekost om met de auto vanuit het dorp thuis te komen. Ik woon in Dronten. Ik dacht slim te zijn en buiten het dorp om naar huis te gaan. Niet dus. Zo heb ik de files gezien op de weg van Kampen naar Swifterbant. Ik heb er zelf ingezeten. Mijn vraag is moet dit nu echt zo? Sport is wel goed. Maar op deze manier? Ook niet goed voor het milieu met al die auto's die niet verder kunnen en uitlaatgassen verspreiden.

  reageer
 • Pieter

   

  Andere jaren was het echt drama maar dit jaar kan ik zeker de complimenten geven aan de organisatie. Centrum was dit keer goed te bereiken vanuit de zuid en west zeker. Begin deze week stonden er al borden dat er overlast zou zijn door het NCK en daar kan je dus rekening mee houden. Elke avond zijn de supermarkten open en vrijdag avond ook alle winkels, dus zie niet het probleem ivm boodschappen. Enorme drukte vandaag bij de horeca dus die hebben ook goede zaken kunnen doen. Dat er wat overlast op de buitenwegen is moet toch voor 1 keer per jaar geen probleem zijn. Dat kunnen we ook wel moeilijk doen over de tractoren op de weg en de brug die open staat voor mensen die zo nodig moeten varen... en het wachten op de schoolkinderen tijde s de avondvierdaagse... Organisatie complimenten en zag er mooi en goed georganiseerd uit. Inwoner van Dronten

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  Ook van de organisatie.

 • Dronten

   

  Helemaal mee eens! Ook ik heb genoten

 • Drontenaar

   

  Prachtig dat dit sportevenement voor meerdere jaren naar Dronten komt! Goed dat de gemeente hieraan meewerkt! Ik had een kwartiertje oponthoud richting Kampen, maar kan daar prima mee leven. Al die zeurpieten die klagen over overlast kunnen twee dingen doen: verhuizen naar en dorp waar nooit iets gebeurt, of wachten tot 17 december want dan is de Kerstloop en kan je weer lekker gaan zeuren over je gemiste boodschapjes....

  reageer
 • Andere Jan

   

  Welk voordeel hebben de winkeliers hier van? Heel het dorp en omgeving heeft er last van. En als het zo’n succes is, waar waren al die fans dan? Doe het lekker in het buiten gebied van Dronten. De frustratie en overlast is groot en ik denk groter dan de voordelen?

  reageer
 • Robert

   

  Hou toch eens op met dat geklaag over omrijden voor je zaterdagse boodschappen. Gelukkig denkt de gemeente er anders over. Tot volgend jaar en het jaar erna en het jaar erna, droeftoeters!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Waardeloos evenement. Alleen maar overlast.

  reageer
 • Ron

   

  Heel het dorp op slot. Lange file’s en waarom?

  reageer
 • Snelle jelle

   

  Zuch zucht, klaag, klaag. Hoe moet ik nu mijn boodschapjes doen ? En het regent ook nog, pffffffff. Wat een rampspoed.

  reageer
 • Jan

   

  Geen plubliek. Niemand die het leuk vind. Alleen maar overlast van een paar amateurs. Laat ze lekker op de dijk fietsen.

  reageer
 • Astrid

   

  Ik begrijp niet wat de gemeente Dronten hiermee wil bereiken. De inwoners ervaren het voor de overgrote deel als overlast omdat de start zo nodig in het centrum moet, Dronten heeft genoeg buitenwegen welke hiervoor gebruikt kunnen worden. In het centrum zijn er behalve een paar auto's en bussen totaal geen activiteiten om dit evenement ook voor de ondernemers interessant te maken. En landelijke media aandacht is er ook al niet. Kortom dit kost de gemeente geld, de inwoners hebben overlast en de ondernemers verdienen er niks extra aan, wellicht zelfs minder omdat het centrum niet bereikbaar is. Tip voor de politiek is wellicht om ook eens zelf te gaan kijken, want de politiek zie je zelf ook niet....

  reageer
 • Drontens

   

  Ik ben vandaag zowel op de fiets als lopend in het dorp geweest. Veel ondernemers hadden veel betalende klanten. Vooral de ondernemers bij de Meerpaal! Door het slechte weer was er veel vraag naar warme dranken en hapjes. Er waren wat wegen afgesloten, daarnaast is de pech dat de Noord afgesloten is. De zeurende mensen zou ik willen aanraden, in dronten West en dronten zuid zijn ook supermarkten. Volgend jaar kan je daar heen, dit zou ik ook doen met de komende kerstloop. Ook dan zijn er wegen afgesloten. Jammer dat mensen elkaar niets gunnen. Sporten is voor velen een uitlaatklep. De ene doet dat in een sportzaal, een ander gaat in clubverband fietsen om zo prestaties te mogen leveren. Ondanks het weer was het ren hele mooie dad om naar deze tak van sport te kijken!

 • opregte swifterbanter

   

  Weer een boel overlast door het wielerfestijn. Tot op de N50 kampen staat het muur vast (12:00 uur). Auto's keren en rijden tegen de stroom om richting Emmeloord te pakken. Tijdrijden kan best over de dijk. 30km heen en 30 retour.

  reageer
 • Frank

   

  Geen Drontenaar die er ook maar iets aan vindt Nog maar niet te spreken over overlast..

  reageer
 • Dronten

   

  Goede zaak dat de gemeenteraad goedkeuring wil geven! Het is even zoeken waar je langs mag en kan op de fiets maar een uitstekende kwaliteit om dronten op de kaart te zetten! Voor klagende automobilisten, ga op de fiets, heb je meer mogelijkheden en geen parkeerproblemen!

  reageer
 • Opa Jan

   

  Nou ik ben speciaal met de fiets mij wekelijkse zaterdag boodschapjes wezen doen .4x van het fietspad gedrukt door wielren asos heb ik mijn fiets geparkeerd word ik van mij sokken gereden door zo'n wielren aso midden in het centrum . Wat een belachelijk evenement!

 • Jan

   

  Mag van mij de laatste keer zijn, half Dronten afgesloten voor een paar fietshobbyisten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert