SV Urk lijdt 4e nederlaag op rij

URK
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de vierde nederlaag op rij geleden. Op sportpark De Vormt verloor de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-1 van Excelsior '31. 

SV Urk was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij maar wist niet scoren. Dat deden de bezoekers uit Rijssen wel na 26 minuten door een vrije trap achter de jubileren de doelman Cornelis Koffeman te schieten. Koffeman speelde zijn 300e wedstrijd voor SV Urk. Vier minuten later kreeg Excelsior'31 een strafschop na een overtreding van de Urker aanvoerder Riekelt-Jan Brands, die goed werd binnen geschoten door Hielke Penterman. Na rust probeerde SV Urk nog wel iets te forceren maar dat leverde alleen nog een doelpunt van Hessel Snoek op. Zo blijft SV Urk na vijf wedstrijden op 1 punt staan.

Komende week staat voor SV Urk de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma. Dat is de ploeg die vorig seizoen zorgde voor de degradatie van Flevo Boys door in de nacompetitie twee wedstrijden van de Emmeloorders te winnen.

reacties (34)

 • Rest van de supp

   

  Wij allen sluiten ons volledig achter de eigen jongens. Heb zuidvogels paar x in actie gezien, zodra die ook maar 1 seconde de gelegenheid hebben om te schieten, schieten ze gelijk. In plaats van afgeven ,knallen. Schat in gelijkspel, zorg maar dat er nu eerst door urk gescoord word

  reageer
 • Eigen jongens

   

  Volgens mij is iedere speler welkom bij svUrk. Goede spelers van buitenaf komen bijna niet op Urk spelen omdat er niet betaald wordt. De broer van Tol is één van de 21 selectiespelers die Urk heeft. Zou er daarom geen speler van buitenaf bij mij komen????????? Ik vraag me echt af in hoeverre jij een clubmens bent of dat je alleen maar negatief wilt zijn en een vuurtje wil stoken binnen de club. Als je vind dat Tol zijn functie niet goed uitvoert zul je naar hem zelf toe moeten gaan en/of naar het bestuur en dit kenbaar maken. In November is er weer een jaarvergadering en als je wilt kun je jezelf natuurlijk beschikbaar stellen voor een functie binnen het bestuur en/of het technische beleid. (ik vermoed echter dat je daar niet aanwezig zult zijn en het enige wat je doet is de club van buitenaf schade toebrengen!)

  reageer
 • Volger

   

  Mensen met kennis van zaken binnen SV Urk (insiders) beweren dat spelers van buitenaf zich eerst in het tweede elftal moeten bewijzen. Tol heeft een broer in het eerste en die zou anders onder druk komen te staan. Er zijn goede spelers genoeg die bij SV Urk willen spelen zonder dat ze betaald krijgen.

  reageer
 • Gjr

   

  Dan moet die jeugd wel de kwaliteiten voor de 1e klasse hebben.

  reageer
 • Eigen jongens

   

  Beslist tol dat er geen spelers van buitenaf bijkomen? Dat de club niet wil betalen? Volgens mij is dat een beleidskwesties en kan de club niet eens betalen. Mensen laten we stoppen met alle negatieve dingen hier op internet te zetten. Steun de club, steun de jongens en als je vind dat jezelf iets beter kunt dan het bestuur of zelfs de spelers, meld je dan aan en neem deze plek in. (Er is nog steeds geen voorzitter, dus criticasters: meld je aan zou ik zeggen! Dan kun je van binnenuit de zaak veranderen)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Mesu moet weg. Geef de jeugd een kans

  reageer
 • Volger

   

  Opnieuw is gebleken dat Urk kwaliteit tekort heeft. Aanvullingen van buitenaf zullen de ploeg in de juiste richting kunnen sturen. Maar dan moet de heer Tol eerst opzij stappen. Alleen dan kan er een gezonde ontwikkeling van de eigen opgeleide spelers ontstaan.

  reageer
 • Hoppa

   

  Een wel verdiende overwinning. Door de 4-1 overwinning staat Flevo Boys na twee wedstrijden met negen doelpunten aan kop. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen nummer twee SVZW, die ook goed aan de competitie is begonnen en ook nog ongeslagen is. Zo als het er nu uitziet zullen de boys snel terugkeren naar de hoofdklasse waar Urk een maatje te klein is en Flevo Boys een maatje te groot voor de sterke 1e klasse D.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Sluit ik me graag bij aan. zeker tweede helft passie en strijd gezien. Bovenliggende partij tegen een zeer zwak Excelsior!

  reageer
 • Echte watcher

   

  Maken jullie je druk om,om je rot te schamen iedereen hier te benoemen. Tegen de toppers werd alles gegeven en tegen de onderste werden er punten gemorst. Hoop dit jaar andersom en zaterdag de eerste punten. Wachten het zaterdag af en dan kunnen er pas dingen gezegd worden. Vond het niet zo best gister op de laatste minuten na toen was het genieten alles in de aanval maar weer te laat. Vond excelsior ook akelig slecht, geen kans gecreëerd op vrije trap en rare penalty na. Meer oefenen op de corners,vliegen vaak 2de paaltje voorbij maar staat niemand. Kom op toppers ben trots op jullie. Hop naar Zaterdag

  reageer
 • Watcher

   

  Riekelt nentjes is geen middenvelder! Moet lekker op de linkerkant geposteerd worden! Komt tekort voor het middenveld! Is creatief genoeg voor op de zijkant maar op middenveld worden er andere dingen gevraagd

  reageer
 • Marco

   

  Laten we het niet teveel over individuen hebben maar we hebben het over het team. Ik heb Riekelt ook wel een betere periode zien maken, maar dat geldt voor alle middenvelders. Misschien missen we toch teveel Jan van Slooten, in ieder geval een coachende en corrigerende speler. Wie neemt die rol op zich? Ik heb wel zorgen over de technische leiding; haalt die wel het beste uit deze spelersgroep, wat de afgelopen jaren zeker het geval was maar nu waarschijnlijk niet.

  reageer
 • Urker

   

  Wat vinden jullie de laatste tijd van Riekelt Nentjes? Was altijd wel fan van hem maar al poosje niet meer zien voetballen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik vind het wel jammer dat de spelers wat dat betreft niks geleerd hebben van voorgaande jaren. Hoewel ik zelf ook liever zie dat je niet bij elke hand die je voelt met veel theater naar de grond gaat maar op dit niveau moet je wel. De tegenstanders op dit niveau doen niet anders. Je bent ook vanmiddag weer de voetballende ploeg met het meeste balbezit. Enige wat je dn ook moet doen is , net als je tegenstander, bij het (bijna )binnentreden van het doelgebied je tegenstander opzoeken en z.s.m. vallen. Die Brummelhuis zat continu te duwen en trekken, hij kan namelijk niet voetballen, maar geen Urker die zich liet vallen!!

  reageer
 • Urk

   

  Daar zeg je het goed al jaren lang en nu is het tijd voor Lucas visser om hem te bewijzen

  reageer
 • Marco

   

  Met dat laatste ben ik het volledig eens. Vanmiddag gewoon een heel, ja heel ongelukkige nederlaag. Veel beter Urk gezien dan vorige week. Als de scheids een pingel geeft (dat mag, hoewel heel zwaar) maar dan moet de bal even later aan de andere kant ook op de stip. Maar je laten intimideren door schreeuwende en mekkerende spelers van Excelsior en Urkers die alles wel accepteren, dan zit Urk ook net in de hoek waar de klapjes vallen. Heel jammer dat, ook net als vorige week, Klaas Romkes niet de 2-1 maakt uit een meer dan 100 % kans, anders hadden we vanmiddag alsnog een resultaat gehaald. Dan moet dat volgende week maar in Huizen.

  reageer
 • Eiland Urk

   

  TC compleet ongeschikt!

  reageer
 • Schaapjes

   

  Zou net zeggen die vrije trap werd ook nog van richting veranderd.

  reageer
 • Peter

   

  Kaat is een prima keeper jammer dat jullie zo negatief over hem schrijven staat al jaren op doel en altijd een betrouwbare keeper de doelpunten zijn niet alleen fouten van hem wees eens wat positiever daar hebben de jongens aardig meer aan

  reageer
 • Klaas

   

  De Kaat kon weinig aan de doelpunten doen de eerste werd van richting veranderd en de tweede laat hij dan wel los maar die red hij daarna nog prima jammer dat de scheidsrechter dan nog een strafschop geeft

  reageer
 • hv

   

  als je de wedstrijd gezien hebt kun je deze jongens niks verwijten. alles gegeven. we hebben bijna geen kansen weg gegeven. 2 doelpunten vallen uit het niets en ja als je zo makkelijk een penal tegen krijgt mag de scheid 5 min later urk er ook wel 1 geven plus rode kaart. urk had zeker meer verdiend, maar goed we moeten verder. en we moeten als supporter deze jongens wie voor geen cent zoveel doen voor de club niet negatief gaan doen. we moeten deze jongens juist opbeuren en er achter gaan staan. Ook de kaat wie op moment niet in de goede vormt verkeerd maar kom op die heeft 300 wedstrijden gespeeld voor ons vlaggenschip die schuif je dan niet ff aan de kant. ja als hij dan een blunder maakt dan denk je wel ff van......, maar expres zal hij het niet doen. we doen het met unkanger en we die punten komen echt wel.

  reageer
 • Jaap

   

  Jongens laten we ophouden met die negatieve opmerkingen. Lucas missen we allemaal maar daar hebben we geen zier aan, want de huidige situatie is een feit. En daar kunnen we de huidige trainer niet op aanspreken. En het bestuur en de TC hier steeds aan herinneren levert ook geen punt meer op. En steeds over de Kaat zeuren is niet terecht. Volgens mij werd bij de 0 - 1 de bal in de muur aangeraakt en dan ben je als keeper kansloos. Vanmiddag was Urk de eerste 20 minuten en de laatste 30 minuten de bovenliggende partij maar de 2 doelpunten komen als een mokerslag, vooral de manier waarop. Wat ik Karrenbelt wel aanreken is dat we minder naar voren spelen als vorig seizoen toen elke tegenstander afgejaagd werd. En met in feite een betere spelersgroep dan vorig jaar zo'n beroerde start, daarvoor is trainer en dus ook TC wel verantwoordelijk te houden.

  reageer
 • Supporter

   

  Laat ik over de Kaat maar zwijgen. Alle ballen gingen bijna de hele wedstrijd over links waardoor de nieuwelingen Romkes en Schraal weinig tot geen bal gehad hebben. De laatste 19 minuten een paar leuke combinaties gezien. De spelers moeten net wat slimmer zijn. Alleen met vechtlust komen je er niet. Succes jongens! Recht de rug en volgende week winnen! Er komt een keer een kantelpunt! NOR VUREN! URK ZET UM OP!!!

  reageer
 • anoniem

   

  jammer ja van de keeper blunder na blunder tijd voor vernieuwing

  reageer
 • polderboer

   

  en nu wacht ik met plezier de reacties af. gelukkig heeft flevo boys wel gewonnen.

  reageer
 • Urker

   

  Goede zet van het technisch hart vorig seizoen.

  reageer
 • Kees

   

  Was wel de slechtste wedstrijd tot nu toe,leken wel moe en weinig vertrouwen. Niet 1 x ff geluk dat hij aan kwam,en 80 lange ballen op een eenzaam iemand voorin. Kom op jongens hou het plezier er in was jammer van vanmiddag. Laatste 10 min zag ik het urk wat wakker werd. Met risico en strijd en passie

  reageer
 • Watcher

   

  Je rechtsback!!! In dit geval Marines Snoek de beste man van t veld! Zegt genoeg over de huidige niveau van urk 1 dat een rechtsback je beste voetballer is! Een hele matige 1e helft met een opportunistische 2e helft! Weinig gecreëerd over he hele wedstrijd! Nee karrenbelt zal het over een andere boeg moeten gooien anders is het snel einde verhoal!

  reageer
 • Supporter

   

  De laatste 10 minuten zagen We een bezieling bij de spelers die We de hele tijd misten waarom lukt dit niet 90 minuten. Jammer genoeg verloren want die vrije trap was in de hoek van de keeper dus die moet die hebben en als hij de bal gewoon vast hield had je 10 sec later geen penalty dus de keeper mag zich ook wel wat toerekenen. Wanneer komt de trainer met de keeperstrainer tot de conclusie dat dit niet langer kan want dit is niet de laatste wedstrijd zo het is gewoon elke wedstrijd nu. Want anders word dit een zeer lang en moeilijk seizoen en zie je bijna geen supporters meer.

  reageer
 • Tja

   

  Wat een negativiteit. We hebben nu de 5 kampioenskandidaten gehad. Vanaf volgende week pakken we weer de punten. Het spel is in opgaande lijn en we hebben ook gescoord vandaag. Kastenbelt laatbde jongens voetballen zoals ze graag willen. Dat gewoon een keer goed komen. Of dat nu hoofdklasse, 1e klasse of 2e klasse word maakt niet uit. Het is tenslotte een hobby en we zijn geen profs.

  reageer
 • ??

   

  Toe maar, dat wordt weer knokken om hoofdklasser te blijven dus... Jammer

  reageer
 • Urker

   

  300 wedstrijden onder de lat. Mooi moment om te stoppen dacht ik zo. Misschien dat we dan wel weer eens wat gaan winnen. (Blunders)

  reageer
 • ??

   

  Toe maar, wordt weer knokken om hoofdklasser... Jammer

  reageer
 • Urker

   

  Tja.. lucas hoekman was niet goed genoeg.. ik mis die met de week meer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert