PSV-speler Brenet racistisch bejegend in Venlo

ALMERE • Ma 16 oktober 2017 | 6:15 • Maandag 16 oktober 2017 | 6:15
De politie onderzoekt een incident na de eredivisiewedstrijd zondagmiddag tussen VVV-Venlo en PSV. Daarbij werden donkere PSV-spelers, onder wie Joshua Brenet uit Almere, op racistische wijze uitgescholden toen ze het veld verlieten. Ook klonken er oerwoudgeluiden toen de bezoekende ploeg via de trap in stadion De Koel naar de catacomben liep. Op een filmpje van Omroep Brabant is te horen wat de PSV-voetballers naar hun hoofd geslingerd kregen.

Op basis van berichten in de media is de politie een onderzoek gestart. "Deze beelden zijn van dusdanige aard dat politie en Openbaar Ministerie een onderzoek gerechtvaardigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoordelijk is'", liet de politie weten.

Het bestuur van VVV-Venlo veroordeelde het wangedrag van enkele toeschouwers al scherp. "Deze walgelijke racistische geluiden horen niet thuis in een voetbalstadion en staan haaks op de kernwaarden van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen en passende maatregelen tegen hen te treffen", liet algemeen directeur Marco Bogers weten.

VVV-Venlo kondigde aan aangifte te doen bij de politie. Bogers heeft inmiddels namens zijn club excuses aangeboden aan PSV voor het "onacceptabele gedrag van de betreffende mensen''.

[https://twitter.com/paulpostman/status/919594173405302784]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel