Enaruna is hét basketbaltalent van Nederland

ALMERE
De 16-jarige Tristan Enaruna uit Almere is volgens de kenners hét basketbaltalent van Nederland.

Ondanks zijn jonge leeftijd traint de Almeerder al mee met de selectie van het Amsterdamse Apollo, dat uitkomt in de Dutch Basketball League. 

Voor Enaruna is het de kers op de taart van een goed seizoen, waarin hij met de nationale basketbalploeg zilver behaalde op het EK -16. Na het toernooi werd Enaruna uitgeroepen tot één van de vijf beste spelers van het Europees kampioenschap.

Waarom wordt Enaruna als talent gezien?  
"Ik kon geen sport vinden die ik leuk vond. Mijn ouders hebben mij aangemoedigd om toch een sport te kiezen. Uiteindelijk is het basketbal geworden", vertelt de 16-jarige. "In het begin was ik nog niet serieus bezig met basketbal en wist ik ook nog niet of ik wel door zou gaan. Na één seizoen begon ik het wel leuk te vinden."

Tijdens dat eerste seizoen zagen de trainers bij Apollo al de potentie van de Almeerder. "Hij maakt een hele goede indruk. Hij heeft een heel groot atletisch vermogen. Hij is pas 16, maar een hele goede basketballer", vertelt Apollo-trainer Patrick Faijdherbe. 

Dromen van de Verenigde Staten 
Ondertussen zijn de dromen van Enaruna alleen maar gegroeid. Op dit moment kijkt hij al in de toekomst, waarin hij zichzelf het liefst ziet spelen in de Amerikaanse universiteitscompetitie. "Ik wil naar een college in Amerika, dus ik wacht nog twee jaar tot ik oud genoeg ben en die kans kan pakken." 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert