Belangrijke punten voor heren Almeerse Hockey Club

ALMERE • Zo 5 november 2017 | 16:26 • Zondag 5 november 2017 | 16:26
De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben de belangrijke wedstrijd tegen HDM gewonnen. In Den Haag werd het 3-5 voor de Almeerders. Beide ploegen stonden voor aanvang met één punt onderaan in de hoofdklasse.

De ploeg van coach Pasha Gademan begon sterk aan het duel. De Almeerders kwamen door een benutte strafcorner van Stijn Jolie op 1-0 voorsprong in Den Haag. Dat was al in de tweede minuut van de wedstrijd. Een paar minuten later maakte Manuel Verga knap de 2-0 voor de Almeerders. Deegan Huisman zorgde in het eerste kwart al voor de riante 3-0 voorsprong.

Vierde doelpunt voor de rust
Voor rust deed HDM iets terug. De ploeg uit Den Haag kreeg een strafbal en maakte de 1-3. Almere drukte door en scoorde opnieuw. Terrance Pieters was trefzeker en zo was de stand voor rust 1-4.

Pratende doelman weggestuurd
Drie minuten na rust scoorde HDM vanuit een strafcorner, 2-4. Drie minuten later maakten de Hagenaren de 3-4, ook uit een strafcorner. Almere deed wat terug; Stijn Jolie benutte een strafcorner en zette 3-5 op het bord.
Keeper Youri Beck van Almere werd vijf minuten voor tijd wegens praten van het veld gestuurd met twee minuten straf. HDM profiteerde daar niet van, waardoor de ploeg van coach Gademan met 3-5 won van HDM.