Windsurfer Sil Hoekstra grijpt naast talentenprijs

ALMERE • Ma 6 november 2017 | 17:56 • Maandag 6 november 2017 | 17:56
Windsurfer Sil Hoekstra uit Almere heeft maandagavond tijdens het Zeiler van het jaar Gala ín Scheveningen net naast de Flyer Trofee gegrepen. De Flyer Award is de jaarlijkse prijs voor het beste jeugdtalent onder de 21 jaar.

De prestigieuze prijs ging uiteindelijk naar het zeilduo Bjarne Bouwer (14) en Eliott Savelon (15). Vorig jaar stapte dit tweetal over van de Optimist klasse naar de Nacra 15 klasse, waarin ze dit seizoen zeer succesvol waren.

Sil Hoekstra deed dit jaar voor het eerst mee aan het WK voor senioren in Japan, waar hij op de 42ste plaats eindigde. Daarna heeft de Almeerder zich nog geplaatst voor het Jeugd WK in Sanya, China na een eerste plaats tijdens de United 4. Het Jeugd WK vindt in december plaats. Afgelopen zomer behaalde Hoekstra zijn Mavo diploma en koos ervoor om geen vervolgopleiding te gaan doen, zodat hij zich volledig op het windsurfen kan storten.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel