Tennisser Nijboer verdient plek op wereldranglijst

DRONTEN • Di 7 november 2017 | 15:31 • Dinsdag 7 november 2017 | 15:31
Ryan Nijboer uit Dronten heeft door zijn goede prestaties afgelopen weekend bij een Future toernooi in Egypte een plek verdiend op de wereldranglijst. Hij kreeg door zijn finaleplaats in Egypte zijn eerste ATP-punten. We vinden de Flevolander terug op de 1450e plaats van de wereldranglijst. Deze wordt aangevoerd door de Spanjaard Rafael Nadal.

Het 18-jarige tennistalent behaalde als qualifier afgelopen weekend de finale in Sharm El Sheikh, Egypte. Het 18-jarige talent verloor de eindstrijd in twee sets van de Pool Pawel Cias.

Volgens voormalig toptennisser Richard Krajicek is het Flevolandse tennistalent een speler met een rooskleurige toekomst. Hij zegt tegenover de NOS dat Nijboer bezig is aan de moeilijkste fase in een tenniscarrière: de overgang van de jeugd, waarin hij aardig meedraaide en alle grandslamtoernooien speelde, naar de profs. Krajicek: ”Er komt iets aan in de slipstream van Haase.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel