ASV Dronten verrassend uitgeschakeld door derdeklasser Olympia

DRONTEN
Eersteklasser ASV Dronten is verrassend uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker. Op bezoek bij derdeklasser Olympia'28 in Hasselt ging de formatie van trainer Raymond Schuurman met 4-3 onderuit. 

ASV Dronten keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft wisten Kevin van der Vlag en Martijn Timmer de achterstand weg te werken. De wedstrijd leek uit te draaien op penalty's, totdat Olympia vlak voor tijd een strafschop kreeg. Die werd benut, waarna de thuisploeg ook nog een vierde doelpunt wist te maken. Jeroen van der Meer scoorde nog wel 4-3, maar uitschakeling werd daarmee niet voorkomen.

De eersteklasser speelt komende zaterdag voor de competitie in en tegen Zutphen. De Drontenaren staan in de middenmoot van de 1e klasse D met 8 punten uit 7 duels. 

reacties (9)

 • Analist

   

  De wedstrijd van gisteren, hoe slecht ook, heeft wel iets duidelijk gemaakt. Nu Wouter van de Molen definitief is afgehaakt en Niek Telgen voorlopig ook niet kan spelen, hebben we geen controlerende middenvelder meer die je onder druk kunt inspelen. Dat werd gisteren wel steeds geprobeerd, maar zelfs tegen een derdeklasser was elke inspeelbal direct balverlies en vaak op een gevaarlijke plek. Dat gaat in de competitie dus zeker fout. Daarom lijkt het me goed om wat opportunistischer te gaan spelen. Wat eerder een diepe bal en dan bijsluiten en druk naar voren zetten. Enig gepast opportunisme kan heel effectief zijn. Kijk maar naar Olympia gisteren. Succes in Zutphen, meteen een cruciaal duel om uit de onderste regionene weg te blijven!

  reageer
 • George

   

  Beste analist, in Dronten wordt de lange bal en opportunistisch spel niet gewaardeerd . Olympia deed niet anders. Het ziet er niet uit, maar is wel effectief. Wat je bij Dronten ziet is wellicht technisch in orde, maar de echte rauwdouwers zijn er niet meer. Schone taak voor de technische commissie jeugd om haar beleid bij te stellen. Dat had al eerder moeten gebeuren, maar niemand wordt wakker.

 • johan

   

  u heeft er kijk op . [helaas heb ik de wedstrijd zelf niet gezien] v/d molen heeft nog geen minuut gevoetbald en telgen heeft dit seizoen nog geen poten kunnen breken wat deels door zijn blessure zal komen. de controleren middenvelder waar u het over heeft mag ook best eens een mindere wedstrijd spelen hij heeft de laatste wedstrijden bewezen dat hij een betrouwbare middenvelder is die veel ballen op pakt en ook nog eens goede steekballen in huis heeft. [misschien zou minder op de man spelen spelers vertrouwen kunnen geven] mannen succes de komende week

 • Martin

   

  Mooie stunt van Olympia ! Afgelopen seizoen vanuit de 4e klasse gepromoveerd.

  reageer
 • Andries

   

  Dat is niet correct. Olympia'28 was vorig jaar ook gewoon 3e klasser

 • Watcher

   

  Onderschatting. Competitie belangrijker,maar hallo wel schamen is derde klasser.dan zou ik zeggen vergeet Zutphen dan ook maar al staan die onderaan. Tegen fb kan het toch ook. Zutphen ruikt nu bloed

  reageer
 • George

   

  Ja Watcher, Zutphen ruikt bloed na de 8-1 nederlaag tegen Flevo Boys !

 • Viking79

   

  Ach gut....de mannetjes moesten zeker op echt gras voetballen én fysiek aan de bak. Tja dan houdt het op hè. Vketbal is tenslotte een mannensport!

  reageer
 • George

   

  Ik ben het helemaal met je eens supporter !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • George

   

  Terecht verloren. Geen woorden vuil aan maken. De competitie heeft prioriteit!

  reageer
 • Pietje de echte

   

  Geeft niet, kan gebeuren. Met deze goede mix van eigen jongens en kwaliteit van buitenaf gaan we in de competitie de draad weer oppakken. Dan is ook de spits van de afgelopen weken er weer bij en pakken we de drie punten in Zutphen. Snel vergeten dus, kop omhoog en volgende week weer de positieve lijn oppakken!

  reageer
 • Klaas

   

  Het ontbreken van drie basisspelers door blessureleed in iedere linie doet zich gelijk wreken en dan wordt ook de rechtsback nog een helft op de bank gezet. De selectie is kwalitatief te smal, de bank ondermaats.

  reageer
 • cor

   

  Bij Olympia waren ook drie basisspelers er niet in en werden vervangen door eigen jeugd en op wilskracht en passie kom je een ronde verder

 • Supporter

   

  Eens dat de selectie (te) smal is. Als er dan basisspelers ontbreken merk je dat meteen. Maar met de instelling van vandaag maakt het niet uit wie je opstelt. De heren hebben blijkbaar niets met bekervoetbal, want het was een aanfluiting vanmiddag. Als je op zo'n zwaar veld maar blijft doorgaan met driehoekjes vlak voor de eigen 16 meter, dan wil je gewoon niet winnen. Zeker niet als een controlerende middenvelder, die toch al enige jaren een vaste waarde is , zijn slechtste wedstrijd ooit aflevert met bijna 100% balverlies. Maar het lag niet alleen aan hem. Met uitzondering van Martijn Timmer een collectieve wanprestatie van de veldspelers. Hier past maar 1 antwoord op: sportieve revanche in Zutphen volgende week. En het positieve van vanmiddag is misschien ook wel dat een aantal spelers hebben aangetoond dat ze gewoon niet in de eerste selectie thuishoren. Die bevestiging is ook wat waard zullen we maar denken......

 • pieter de oude

   

  lek nog niet boven water ??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert