Geslaagd toernooi voor dak- en thuislozen in Emmeloord

EMMELOORD
In de Sport Factory in Emmeloord kwamen donderdag tientallen dak- en thuislozen uit het hele land samen voor een voetbaltoernooi. Het Max Sport Event werd georganiseerd door twee studenten van de MBO-opleiding 'leider sportieve recreatie' uit Utrecht. 

Het doel was om de deelnemers, die het vaak moeilijk hebben in het dagelijks leven, een mooie dag te bezorgen zodat ze even alle zorgen achter zich kunnen te laten. Onder de deelnemers zitten mensen die dakloos zijn, in de opvang bij het Leger des Heils zitten of begeleid wonen in een instelling omdat ze niet meer thuis kunnen wonen. 

In totaal deden er acht teams mee en waren er bijna zeventig sporters in de zaal. In de teams speelden mannen en vrouwen samen. In de hal in Emmeloord werden wedstrijden van vijf tegen vijf gespeeld op een afgesloten veld van 30 bij 15 meter, een zogenaamd speedsoccerveld. Ook was er een speedcage waar de snelheid van het schot wordt gemeten en twee pannavelden waar tegenstanders elkaar de bal door de benen proberen te spelen.

Het toernooi was een groot succes. "De sfeer is al de hele dag geweldig en we gaan dit zeker vaker organiseren", aldus Marjolein Verkruijsse van de organisatie.

Ook voor de eigenaren van de Sport Factory in Emmeloord was het een geslaagde dag en hopen ze op meer van dit soort toernooien in de sporthal. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert