Van Lunteren ziet Leeuwinnen als favoriet bij sportverkiezingen

ALMERE
De Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren is uiteraard blij dat de Oranje Leeuwinnen zijn genomineerd voor sportploeg van het jaar, maar had het stiekem ook wel verwacht. "Het was geen grote verrassing, maar het is toch leuk om te horen dat we genomineerd zijn", vertelt ze. 

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft de nominatie te danken aan het winnen van het Europees kampioenschap, afgelopen zomer. Naast de Leeuwinnen zijn ook de hockeymannen en de shorttrackploeg genomineerd, die eveneens Europees kampioen werden. Toch hoopt Van Lunteren dat haar team de prijs in de wacht gaat slepen. "Je hebt natuurlijk ook de hockeyers die populair zijn, maar die zijn al vaker Europees kampioen geworden en wij hebben echt voor een unicum gezorgd."

Lieke Martens
Dat sterspeelster Lieke Martens niet is genomineerd voor sportvrouw van het jaar is volgens Van Lunteren niet erg. "Ze heeft natuurlijk al zoveel mooie prijzen gepakt. Haar jaar is zo waanzinnig geweest, dus ik denk niet dat ze er wakker van ligt."

Wel genomineerd zijn: Hardloopster Daphne Schippers, zeilster Marit Bouwmeester en wielrenster Anna van der Breggen. "Ze had daar zeker tussen gepast. Toen ik hoorde dat Martens niet was genomineerd, vond ik het wel een beetje gek, maar als we de beste sportploeg van het jaar worden dan maakt dat ook allemaal niet uit. Dan is ook Martens hartstikke blij." 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert