Winnaar Enfusion-toernooi Abu Dhabi weer thuis

EMMELOORD • Di 12 december 2017 | 8:53 • Dinsdag 12 december 2017 | 8:53
Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Het verhaal van de 21-jarige kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord. Hij won afgelopen vrijdag in Abu Dhabi een kickbokstoernooi met als hoofdprijs 100.000 euro.

Na een kwalificatiewedstrijd in Amsterdam mocht hij als underdog naar het Enfusion-toernooi in Abu Dhabi en, tot ieders verbazing won hij alle wedstrijden. 

Nu is hij terug in Emmeloord en alweer hard aan het trainen. Endy begon met kickboksen op zijn 15e en sindsdien geldt hij als groot talent. Inmiddels traint de Emmeloorder zes keer per week, soms zelfs twee maal per dag.

Zijn droom is om een grote naam te worden in het kickboksen. Met de winst in Abu Dhabi is hij aardig op weg. Tijdens het toernooi versloeg de jonge kickbokser twee wereldkampioenen.

Inmiddels heeft hij 17 gewonnen wedstrijden op zijn naam staan, waarvan 12 met knock-out. In maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Dat zal ook in Abu Dhabi zijn, ditmaal tegen wereldkampioen Buakaw Banschamek.

Deel artikel

reacties (3)

 • Keesurk

    Di 12 december 2017 Dinsdag 12 december 2017

  Wauw wat een discipline zo vaak trainen. Dan wil ook wel heel graag van je hobby je werk maken. Geld lekker op je spaar zetten voor een huisje in de toekomst . Kun je wel film van maken the underdog

  reageer
 • Michiel

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Deze jongens trainen er kei hard voor als het alleen maar rammen was was hij nooit kampioen geworden. Jammer dit soort reacties meneer Henkie! Misgunner!!!

  reageer
 • Henkie

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Weg met kickboxen en vechtsporten. Dat zijn geen sporten maar niks meer dan ramwedstrijden.

  reageer
 • Sporter

    Di 12 december 2017 Dinsdag 12 december 2017

  Sporten heeft vele dimensies. Niet iedereen begrijpt deze of heeft er waardering voor. Zo zijn; curling, schermen, draven, schaken en jawel ook kickboksen allemaal sporten die op top- niveau worden beoefend. Felicitaties aan deze jongeman die door talent, hardwerken en goede begeleiding dit heeft bereikt. Kunnen anderen een voorbeeld aan nemen.

 • Bart

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Zo’n reactie is toch te belachelijk voor woorden. Deze jonge heeft er knetterhard voor getraind en gevochten. Kickboksers trainen meer en intensiever dan profvoetballers. Mentaal moet je ijzersterk zijn om dit te kunnen doen. Dit is schaken op hoog niveau. Dan win je als emmeloorder van de wereldtop op 1 dag en reageren mensen zo. Schande

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert