Overtoom grote man bij winnend Almere City

ALMERE
Almere City FC heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop flink uitgehaald. De ploeg van trainer Jack de Gier boekte een forse 5-1 overwinning op FC Eindhoven.

Grote man bij Almere City was Tom Overtoom. De aanvoerder keerde na lang blessureleed weer terug in de basiself en scoorde maar liefst drie fraaie treffers. Alle doelpunten werden buiten de zestienmeter gemaakt. De overige doelpunten werden gemaakt door Gaston Salasiwa en Arsenio Valpoort.

Door de zege stijgt Almere City naar de tiende positie in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jack de Gier staat nu tweede in de Tweede Periode met nog een wedstrijd te gaan. De kans dat City de periode alsnog pakt is klein. Fortuna Sittard staat eerste met één punt voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld.

Wedstrijdverloop:

84. Het is DE avond van Tom Overtoom. Opnieuw scoort hij via een prachtig afstandsschot. 5-1 in het Yanmar-Stadion. Een weelde die de supporters niet vaak hebben meegemaakt dit seizoen.

83. Daar is de definitieve beslissing. Tom Overtoom maakt zijn tweede van de avond. Hij passeert Swinkels met een mooie schuiver.

68. Wissel aan de kant van Almere City. Hoefdraad gaat naar de kant ten faveure van Dennis van der Heijden. 

65. FC Eindhoven is twee keer achter elkaar gevaarlijk. Een indraaiend schot van Kababgu wordt tegengehouden door Kramer. In tweede instantie kopt Thomas buitenkant lat 

59. FC Eindhoven komt er gevaarlijk uit. Kvida kan op tijd het gevaar voorkomen en maakt er een corner van.

55. Eindhoven laat zich eindelijk zien in de buurt van het doelgebied van doelman Chiel Kramer, maar het schotje van Kabangu gaat ver naast.

47. City komt goed uit de kleedkamer. Van der Water had opnieuw kunnen scoren, maar mikt van dichtbij op doelman Swinkels.

46. De bal rolt weer in het Yanmar Stadion.

45. Weer Van der Water met een dot van een kans. Ditmaal raakt hij de onderkant van de lat. 3-1 is de stand waarmee beide ploegen gaan rusten.

42. City is op dreef. Bijna 4-1 door van der Water, maar doelman Swinkels plukt de bal uit de rechterbovenhoek.

40. En het staat 3-1. Opnieuw een afstandsschot. Ditmaal is de  doelpuntenmaker Gaston Salasiwa.

32. Kvida grijpt goed in. Zorgt ervoor dat schot van Kabangu geblokt wordt.

29. Tom Overtoom schiet City op weergaloze wijze naar een 2-1 voorsprong. 

18. FC Eindhoven komt alweer op gelijke hoogte. een voorzet van rechts gaat aan iedereen voorbij, waardoor Jellert van Landschoot de gelijkmaker kan binnenprikken. Verdediging van City zag er niet goed uit.

13. GOAL Almere City. Arsenio Valpoort zet de Almeerders op 1-0. De aanvaller maakt alweer zijn dertiende treffer van het seizoen.

8. Goeie kans Almere City. Steekpass was van Tom Overtoom. Jergé Hoefdraad, sinds langere tijd weer in de basis begonnen, stuit op doelman Swinkels.

1. We zijn begonnen in Almere.

Opstelling Amere City: Kramer; Van Buuren, Hammouti, Kvida, Vet'Overtoom, Salasiwa, Ahannach; V.D Water, Valpoort, Hoefdraad

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, V.D Boomen, V.D Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde
 

reacties (3)

 • marco

   

  Maar goed dat er niet teveel op het doel van almere is geschoten.

  reageer
 • Beo

   

  Idd Marco keeper blijft drama.

 • Beo

   

  O lala die Overtoom drie goals wat een mooie avond in het Yanmar stadion. Fijne feestdagen allemaal en een ⚽️⚽️⚽️ 2018.

  reageer
 • Martin

   

  Genoten van een goed spelend Almere City. Terechte overwinning met een prima leiding. Mag ook wel eens gezegd worden. Scheidsrechter Gozubuyuk en zijn assisten mogen meer naar De Polder komen. Dat maken we wel eens anders mee. Top trio.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert