City FC vervangt kunstgras door natuurgras

ALMERE
Almere City FC vervangt aan het eind van het seizoen het kunstgras door natuurgras. Dat heeft directeur John Bes woensdag bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de club. Almere City FC is daarmee de eerste club in het betaald voetbal die de van kunstgras terugkeert naar echt gras. 

"Wij verkeren in de positie dat we deze beslissing kunnen nemen en volgen daarmee de wens van spelers en trainers om weer op echt gras te gaan voetballen”, aldus Bes.

De vervanging van het hoofdveld van de Jupiler League club gaat komende zomer plaatsvinden. Het kunstgras krijgt dan een tweede leven als trainingsveld buiten het stadion. Hoeveel de operatie kost, is nog niet bekend. Trainer Jack de Gier is blij met de beslissing en ook de profvoetballers hebben enthousiast gereageerd op het nieuws. 

Kunstgras stond afgelopen jaar ter discussie omdat de rubberen korrels schadelijke stoffen zouden bevatten. Ook zou kunstgras vaker blessures opleveren. Almere City FC speelt al sinds 2005 op kunstgras. De club, die toen nog FC Omniworld heette, betrok 12 jaar geleden het complex dat nu het Yanmar Stadion heet. Op dat moment was dit het derde stadion in Nederland met een kunstgrasmat.
 

reacties (8)

 • Brian

   

  Weet niet wat beter is voor degradatievoetbal, kunstgras of natuurgas, je kunt beter investeren in goede spelers. Het blijft trekken aan een dood paard.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  SUPER. Respect voor deze keuze en stap. Dat de rest mag volgen!

  reageer
 • Jimmy

   

  Beste beslissing ooit. Dit zal een kentering zijn in de geschiedenis van Almere City FC. Vanaf nu wordt alles beter

  reageer
 • Jeroen

   

  We gaan terug de middeleeuwen in. Innovatie is een moeilijk ding in de conservatieve voetbalwereld. En kom niet aan met dat we dan betere voetballers worden, dat is de grootste lariekoek die er is. Op kunstgras spelen vereist juiste een goede techniek, je kunt geen polletje of zo de schuld geven van een gebrekkige balaanname. Gaan we weer lekker op gras voetballen met aan het einde van het seizoen kale plekken in de doelen. Lang leve de vooruitgang...

  reageer
 • A.

   

  Sorry maar wat je roept is juist onzin. Tuurlijk kan je geen polletje de schuld geven bij kunstgras maar een goede grasmat gaat altijd boven het beste kunstgras. Het voetbalt nou eenmaal beter dan op plastic en rubber. Overigens is het ook onzin dat innovatie moeilijk is want juist een hybride veld met echt gras gemengd met een beetje kunstgras zorgt voor de beste velden waar steeds meer clubs in investeren. Iets wat de wereldwijde innovatie van de laatste jaren naar boven heeft gebracht. Het zal mij niks verbazen als ook Almere over gaat op zo'n veld.

 • Marlon

   

  Jeetje wat goed, eindelijk gaat het lampje branden dat topvoetballer op gras wordt gespeeld. Hulde aan Jack

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kokkie

   

  City kampioen!

  reageer
 • Martin

   

  Top ! Ieder seizoen een stappie vooruit !

  reageer
 • Steef

   

  Eindelijk voetbal hoort op gewoon gras

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert