City FC vervangt kunstgras door natuurgras

ALMERE • Wo 10 januari 2018 | 18:59 • Woensdag 10 januari 2018 | 18:59
Almere City FC vervangt aan het eind van het seizoen het kunstgras door natuurgras. Dat heeft directeur John Bes woensdag bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de club. Almere City FC is daarmee de eerste club in het betaald voetbal die de van kunstgras terugkeert naar echt gras. 

"Wij verkeren in de positie dat we deze beslissing kunnen nemen en volgen daarmee de wens van spelers en trainers om weer op echt gras te gaan voetballen”, aldus Bes.

De vervanging van het hoofdveld van de Jupiler League club gaat komende zomer plaatsvinden. Het kunstgras krijgt dan een tweede leven als trainingsveld buiten het stadion. Hoeveel de operatie kost, is nog niet bekend. Trainer Jack de Gier is blij met de beslissing en ook de profvoetballers hebben enthousiast gereageerd op het nieuws. 

Kunstgras stond afgelopen jaar ter discussie omdat de rubberen korrels schadelijke stoffen zouden bevatten. Ook zou kunstgras vaker blessures opleveren. Almere City FC speelt al sinds 2005 op kunstgras. De club, die toen nog FC Omniworld heette, betrok 12 jaar geleden het complex dat nu het Yanmar Stadion heet. Op dat moment was dit het derde stadion in Nederland met een kunstgrasmat.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel