City FC stijgt naar zesde plek na zege in Den Bosch

ALMERE • Vr 12 januari 2018 | 18:53 • Vrijdag 12 januari 2018 | 18:53
Almere City FC is het jaar 2018 prima begonnen in de Jupiler League. De ploeg van Jack de Gier was in Brabant met 1-3 te sterk voor FC Den Bosch. Door de zege stijgen de Almeerders met stip naar de zesde plaats van de ranglijst.

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong na een kopbal van Blummel. Halverwege de 1e helft kwam City langzij na een van richting veranderd schot van captain Tom Overtoom. Bij rust was het 1-1.

Almere City FC kwam vervolgens prima de kleedkamer uit: in een tijdsbestek van 2 minuten waren Van der Heijden (47.min) en Silvester van er Water (49.min) verantwoordelijk voor een 1-3 voorsprong.

In de slotfase moest Almere City FC verder met 10 man na een directe rode kaart voor Gaston Salasiwa wegens natrappen. FC Den Bosch raakte in de extra tijd nog de onderkant van de lat maar het bleef uiteindelijk 1-3.