City FC wil ongeslagen thuisstatus behouden tegen NEC

ALMERE • Vr 19 januari 2018 | 18:11 • Vrijdag 19 januari 2018 | 18:11
De profvoetballers van Almere City FC spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen NEC, de nummer 2 van de Jupiler League. De Nijmegenaren gingen afgelopen maandag nog onderuit bij FC Oss en verzuimden zodoende de koppositie te pakken in de Jupiler League.

NEC wilde De Gier
Voor Almere City FC trainer Jack de Gier is het een bijzondere wedstrijd omdat NEC hem diverse malen heeft benaderd om trainer te worden. Afgelopen zomer was hij topkandidaat voor het hoofdcoachschap in Nijmegen en rond de kerstdagen probeerde de club andermaal De Gier los te weken. De Almeerse clubleiding hield De Gier echter aan zijn contract en NEC koos vervolgens voor Pepijn Lijnders.

Sven Braken
Aanvaller Sven Braken stapte afgelopen zomer op het allerlaatste moment over van Almere City FC naar NEC. Een overgang die zeer gevoelig lag bij de fans van Almere City FC. Trainer de Gier verwacht overigens niet dat Braken in de basis zal starten bij NEC vrijdagavond.

Silvester van der Water
Almere City FC begon vorige week prima aan het nieuwe jaar door de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-3 te winnen. De Almeerders stegen door de overwinning in Brabant naar de zesde plaats van de ranglijst. Grote man in die wedstrijd was de jonge rechtsbuiten Silvester van der Water die in korte tijd is uitgegroeid tot een basiswaarde bij City FC. Van der Water heeft een aflopend contract in Almere en volgens de aanvaller zijn diverse clubs in hem geinteresseerd.

 

Deel artikel

reacties (1)

 • Martin

    Do 18 januari 2018 Donderdag 18 januari 2018

  Sylvester vd Water moet gewoon nog een seizoen bijtekenen. Zijn tijd komt nog wel. Eerst maar eens een jaar laten zien dat hij een toegevoegde waarde kan zijn. Ik heb altijd in hem gelooft. Hij brengt iets exrra’s binnen het team waarvoor het publiek naar het stadion komt. Succes mannen ! Hou de drie punten in Almere

  reageer
 • Kaassie

    Vr 19 januari 2018 Vrijdag 19 januari 2018

  Zou inderdaad heel verstandig zijn. Kijk eens naar alle jonge talenten die snel hogerop willen: de topclubs willen ze nog niet, dus wordt het AZ of Twente, dan buitenland en dan onzichtbaar. bijv. Vincent Jansen. Kijk naar Ziyech. Is een heel stabiele voetballer geworden en zal uitgroeien tot één van de grootsten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert