Manon Bakker geselecteerd voor WK veldrijden

SWIFTERBANT • Ma 29 januari 2018 | 11:28 • Maandag 29 januari 2018 | 11:28
Manon Bakker uit Swifterbant is door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor het Wereldkampioenschap veldrijden dat het komend weekeinde in het Limburgse Valkenburg gehouden wordt. Ze doet mee in de categorie onder de 23 jaar.

Vorig jaar finishte Bakker in dezelfde categorie op de vijfde plek tijdens het WK in Luxemburg. Ze verwacht een zware wedstrijd komende zaterdag op een parcours dat haar niet al te goed ligt.

Zondagmiddag eindigde Bakker nog op de 29ste plaats tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Zaterdag deed ze van zich spreken met een tweede plaats in de internationale cyclocross in Rucphen.

De 18-jarige Bakker kon niet optimaal voorbereid aan het seizoen beginnen, nadat ze in de zomer tijdens een training was aangereden en een hersenschudding en rugblessure opliep. Ze wist begin januari haar nationale titel bij de Beloften niet te prolongeren. Ze werd in het Friese Surhuisterveen vierde tijdens het NK.