SV Urk verliest thuis van Zuidvogels

URK • Za 3 februari 2018 | 20:33 • Zaterdag 3 februari 2018 | 20:33
In de Hoofdklasse B heeft SV Urk zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels verloren. Op sportpark De Vormt was de ploeg uit Huizen met 1-2 te sterk voor de ploeg van Richard Karrenbelt. 

SV Urk kwam in de eerste helft op voorsprong door een vrije trap van Gerrit Tol. Vlak voor rust kwam Zuidvogels via een kopbal van Gooijer op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde Heldoorn de winnende treffer voor de gasten. 

Het was de tweede nederlaag op rij voor de Urkers na de 1-0 nederlaag van vorige week bij Excelsior'31. Door de nieuwe nederlaag zakt de ploeg van de 10e naar de 13e plek van de Hoofdklasse B. 

Deel artikel

reacties (12)

 • Watcher

    Zo 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018

  Ze speelden 80 %achteruit net als tegen excelsior. Gedoemd om te verliezen. En niet om die man heen durven op de zijkanten, of staat weer niemand naast om er toch om heen te kunnen. Zaterdag verwacht ik 2 verdedigers achterin ,dat kan niet anders. Lijkt net of er angst ingeslopen zijn, ondanks de vele inzet,voor niet 1 ploeg onder te doen.

  reageer
 • Urker

    Zo 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018

  Zo zie ik het ook. De spelers dachten er als collectief te makkelijk over. Deze had je niet hoeven te verliezen. Eerste helft waren we ook niet goed masr na de 1-0 waren er kansen op 2 en 3-0. Dan valt hij ongelukkig. Dat begint al met het verlies van de bal op middenveld. Waar lucas hem verspeelt. Waarom? Omdat hij de bal voorin niet kwijt kon. Dan krijg je dat. 1-2 percies hetzelfde. Ook dom overtreding tegen terwijl het niet eens overtreding was. Dus aan ene kant slappe inzet en aan andere kant met beetje geluk was de rustand 3,4-1. De tegenstander was ook niet goed maar wel met veel inzet. Dan verlies je door je eigen wapens. Maar ook de trainer heeft te slap ingezet. Geen klaas romkes op de bank. Ja dan denk je ook die niet nodig te hebben. Terwijl je hem gister wel nodig had. Dus het is een collectief falen. Wat tegen huizen recht gezet MOET worden

  reageer
 • F boy

    Zo 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018

  Weer geen derby volgend jaar wij promoveren en Urk ....

  reageer
 • Jeugd

    Zo 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018

  Die jeugd is er nog lang niet klaar voor. Zullen ze uit ander vaatje moeten tappen. Dit Nivo is stuk hoger dan wat ze in jeugd hadden. 3de divisie a is niet zo bijzonder. Ze moeten leren wat knokken is

  reageer
 • Klaas

    Zo 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018

  Trainer heeft dan wel (terecht) kritiek op de spelers, maar mag zelf ook wel in de spiegel kijken. Zat geen aanvaller bij de reserves. En dan wisselt hij aanvaller Riekelt Nentjes, die volgens mij niet de slechtste aanvaller op dat moment was..maar ja die wisselt hij wel vaker... Gerrit Tol wordt dan linksbuiten gezet, waar ik nog nooit niet wat goeds van hem gezien heb.. Terwijl hij op het middenveld prima speelt. En als je dan ziet dat het aanvallend niet loopt, waarom geef je de jeugd (Romkes en Schraal) dan niet wat langer een kans ? Maar ja het is een trainer als alle andere, voor dat ik naar het sportpark ga, weet ik de opstelling al...ook al zie je sommige spelers bijna elke wedstrijd falen....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Worden nog spannende weken. Eerste helft niet goed genoeg doorgedrukt. Tweede d doelpunt gewoon slecht gedekt. Beide keepers waren trouwens goed. Dat scheelde doelpunten.

  reageer
 • Kees

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Spelers zuid waren er sneller bij voor de man. De 1-1 stond er niemand 1 paal. Urk weer 20 corners maar komt zeer zelden gevaar van. Bekijk 1000 beelden en zie waar de bal meestal valt

  reageer
 • teleurgestelde supporter

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  urk dacht vanmiddag met 80 procent inzet de wedstrijd te kunnen winnen. puur op scherpte en inzet verloren vanmiddag. is het geen optie om de dinsdag training te laten vervallen zodat er zaterdags wat meer inzet gegeven kan worden??? oke...conditie is belangrijk maar onnodige trainingsuren op tactiek dat heeft toch geen zin. zaterdags is 60 procent lange ballen werk.

  reageer
 • Bluewhite

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Trainer heeft gelijk in samenvatting. Werd veel terug gespeeld, En zuidvogels speelt zoals urk soms geweldig speelt alles in de aanval.Zag alleen snoek voorin buffelen. Inzet was er zeker, maar de voorste linie hoort eigenlijk niet continu mee te verdedigen zoals jelle. Amper dreiging gezien van urk op deze manier. Chagrijnig naar huis, maar zuidvogelsspeelde met passie en goede passes en goed vrijstaan.

  reageer
 • Richard

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Ik snap niet wat meneer Karrebelt nog op urk doet...

  reageer
 • Watcher

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Geen bal via zijkanten weer. Wil je door de midden zal dat toch echt met marines en nagel moeten. Was van tevoren al verloren wedstrijd met dus alleen belachelijk lange ballen en jelle verdedigend opgesteld dus eigenlijk speelde snoek alleen voorin en een tegenstander met wel 4 spitsen. 4-2-4 systeem en dus een hoop mooie kansen. Zonde van mijn middag, hoop puntje in huizen volgende week. Maar met dit spel kun je dat wel vergeten. Terecht weer verloren.

  reageer
 • Tja

    Za 3 februari 2018 Zaterdag 3 februari 2018

  Was weer een zure nederlaag tegen de nummer laatst. Was ook wel te verwachten. Hier ga ik niet meer naar toe. Tot op het bot verkleumd en naar een zure wedstrijd kijken met zuur kijkende supporters om me heen. Ik trek er mijn schoenen niet meer voir aan en volg de berichten wel bij omroep flevopoort

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert