City FC verliest met 4-1 bij Jong AZ

ALMERE • Vr 16 maart 2018 | 19:28 • Vrijdag 16 maart 2018 | 19:28

Almere City FC heeft vrijdagavond de vijfde nederlaag op rij geleden in de Jupiler League. In Wijdewormer was Jong AZ met 4-1 te sterk voor de ploeg van Jack de Gier. De Almeerders zakken door de nieuwe nederlaag naar de 13e plek van de ranglijst.

Jong AZ kwam vroeg op voorsprong door een goal van Einarsson, die geheel vrij de 1-0 mocht binnenschieten. Vervolgens was het continu eenrichtingsverkeer richting de goal van AZ, maar Almere wist niet echt gevaarlijk te worden. Op slag van rust kreeg City een nieuwe tik te verwerken: tegen alle verhoudingen mocht Jacobs de 2-0 aantekenen.

Vlak na rust kwam Almere City terug in de wedstrijd door Mac-Donald: 2-1. Het geloof leek helemaal terug en de Almeerders kregen kansen op de gelijkmaker. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing sloeg Jong AZ echter weer genadeloos toe via een schot van Hoedemakers: 3-1.

Jack de Gier ging vervolgens met nog 20 minuten op de klok nog meer risico nemen door verdediger Mirani te wisselen voor aanvaller Dennis van der Heijden. Deze wissel pakte niet goed uit, want Jong AZ liep via Fase snel uit naar 4-1. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog goede kansen om de score verder op te voeren maar het bleef uiteindelijk 4-1.