Almere City FC stelt Robert Maaskant aan als technisch directeur

ALMERE • Za 24 maart 2018 | 15:45 • Zaterdag 24 maart 2018 | 15:45

Almere City FC heeft Robert Maaskant aangesteld als technisch directeur. De 49-jarige Schiedammer was clubloos nadat hij eind vorig jaar met Go Ahead Eagles degradeerde uit de Eredivisie. 

Maaskant was daarvoor werkzaam bij NAC Breda, Columbus Crew, Dinamo Minsk, FC Groningen, Texas Dutch Lions, Wisła Kraków, NAC Breda, RBC Roosendaal, Willem II en RBC Roosendaal. Vorig jaar kondigde Maaskant nog aan te stoppen als trainer om zich volledig te richten op een baan als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten. Wel bleef hij werkzaam als analist bij FOX Sports.  

"Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club”, reageert Maaskant op de website van City FC. "Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan."

Algemeen directeur John Bes is verheugd met het vastleggen van Maaskant: "In onze rol als ‘challenger’ is anders denken en doen een voorwaarde, hetgeen prima aansluit bij de visie van Robert. Hij staat voor innovatie in het voetbal en heeft eerder laten zien geen enkele moeite te hebben om zijn ideeën uit te dragen. Daarnaast heeft Robert als trainer alles al meegemaakt, waar onze trainers hun voordeel mee kunnen doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Robert een essentiële bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van onze jonge, eigenwijze en ambitieuze club.”

Almere City FC werkte de afgelopen jaren zonder technische eindverantwoordelijke, maar liet zich bij haar technisch beleid adviseren door interne en externe adviseurs. Maaskant tekent in het Yanmar stadion tot medio 2020. 

Foto: ANP

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel