Brenet en Bergwijn vieren kampioenschap met PSV

ALMERE • Zo 15 april 2018 | 18:21 • Zondag 15 april 2018 | 18:21

De Almeerse voetballers Joshua Brenet en Steven Bergwijn zijn zondag met PSV landskampioen geworden. De Eindhovenaren beslisten de titelstrijd in de eredivisie door in een rechtstreeks duel Ajax met 3-0 te verslaan.

Halverwege de eerste helft kwam PSV via Gaston Pereiro op voorsprong. Brenet was vlak voor rust belangrijk, door de assist op Luuk de Jong te leveren. De spits zorgde voor de 2-0 ruststand. Na rust zorgde die andere Almeerder Bergwijn voor de 3-0. Hij kreeg na 72 minuten spelen een publiekswissel.

PSV was in 2015 en 2016 ook al landskampioen. Vorig jaar wist Feyenoord de schaal te winnen.
De PSV-selectie wordt maandagavond gehuldigd in Eindhoven.