City FC verliest bij FC Eindhoven 3-2

ALMERE • Vr 20 april 2018 | 19:17 • Vrijdag 20 april 2018 | 19:17

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 3-2 verloren. Door de nederlaag zijn de Almeerders nog altijd niet zeker van de play offs. De laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen directe concurrent FC Volendam moet volgende week gaan bepalen of Almere City FC zich gaat plaatsen voor de nacompetitie.

Bij rust was het nog 1-1 in het Jan Louwers stadion. Almere City FC kende een prima start in Eindhoven en kwam al na 4 minuten op voorsprong na een rake kopbal van Sherjill Mac-Donald. Topscorer Mart Lieder bracht de thuisploeg vervolgens na 17 minuten op gelijke hoogte met zijn 28e goal van het seizoen.

De Almeerders konden niet slechter aan de 2e helft beginnen: Mart Lieder mocht al na 2 minuten de 2-1 aantekenen oog in oog met doelman Kramer. Hoefdraad bracht Almere City FC vervolgens met een schitterende goal (onderkant lat) weer op gelijke hoogte. De ploeg van Jack de Gier ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer, maar had geen geluk: Overtoom en Salasiwa raakten de paal.

In de slotfase ging het toch nog mis voor Almere City FC. Owusu kreeg in de hoek van de zestien de bal ongelukkig op zijn arm en scheidsrechter Martens gaf een penalty. Mart Lieder verzilverde vervolgens met zijn 30e van het seizoen het buitenkansje: 3-2.