Windsurfster Lilian De Geus in Hyeres op titeljacht

ALMERE • Zo 22 april 2018 | 15:23 • Zondag 22 april 2018 | 15:23

Windsurfster Lilian de Geus gaat komende week in Hyères bij een wereldbekerwedstrijd in de olympische RS:X-klasse op jacht naar een nieuwe overwinning. Begin deze maand won de Almeerse voor de Spaanse kust van Palma de Mallorca de Prinses Sofia Cup. Daarbij versloeg ze alle wereldtoppers die daar aan de start verschenen. 

De Geus heeft zich in Scheveningen voorbereid op de wedstrijd in Zuid Frankrijk. Ze is goed in vorm. Dat is te danken aan het feit dat ze in de afgelopen maanden hard heeft getraind op haar zwakke punten. De Geus komt net als Lelystedeling Kiran Badloe vanaf dinsdag in aktie. De medalraces van de dames en de heren worden volgend weekend gevaren.

Het hoofddoel van beide Flevolanders is goed presteren bij het WK dat deze zomer in het Deense Aarhus wordt gevaren. Beide surfers hopen zich daarnaast ook te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel