Hockeyers Almeerse dichtbij stunt tegen Kampong

FLEVOLAND • Zo 22 april 2018 | 17:42 • Zondag 22 april 2018 | 17:42

De herenhockeyers van de Almeerders hebben een onverdiende 4-2 nederlaag geleden op bezoek bij koploper Kampong.

De Almeerders namen in het eerste kwart brutaal een voorsprong via Deegan Huisman. Vrijwel direct daarna scoorde Kampong de gelijkmaker via Robbert Kemperman, die ook de discutabele 2-1 aantekende. In het laatste kwart maakte de ploeg van Pasha Gademan de verdiende gelijkmaker via Erwin Kruisbrink.

Een wederom discutabele treffer hielp Kampong weer op voorsprong. De Almeerse nam alle risico daarna, verving doelman Youri Beck door een veldspeler, waaruit Kampong in een tegenaanval de eindstand op 4-2 bepaalde. Daardoor mag de Almeerse haar laatste competitiewedstrijd tegen concurrent HDM niet verliezen om via de play-downs nog handhaving in de Hoofdklasse te kunnen bewerkstelligen.