'Begroting Almere City FC naar 5,5 miljoen euro bij promotie'

ALMERE • Wo 16 mei 2018 | 23:14 • Woensdag 16 mei 2018 | 23:14

Mocht Almere City FC zondag ten koste van De Graafschap naar de eredivisie promoveren, dan zal het haar begroting opschroeven van 4 naar 5,5 miljoen euro. Dat zegt algemeen directeur John Bes.

Daarnaast zal de club in razend tempo aan de slag gaan met uitbreiding en verbetering van het stadion. Volgens Bes zal onder meer de toegangscontrole verbeterd worden, wordt de perstribune uitgebreid en zullen technisch directeur Robert Maaskant en trainer Jack de Gier aan de slag gaan om een 'eredivisiewaardige' selectie neer te zetten. 

Bes maakt zich geen zorgen over de haalbaarheid van de ambitieuze plannen: "We zijn er honderd procent klaar voor. We hebben het geluk van een hele ambitieuze eigenaar die slim en kapitaalkrachtig genoeg is. Dat maakt ons tot een club die op langere termijn succesvol zal zijn in de eredivisie." 

Wedstrijd tegen De Graafschap live te volgen


Het eerste duel van Almere City tegen De Graafschap in de finale van de play-offs is donderdagavond live te volgen op de radio bij Omroep Flevoland. Ook doen we verslag via de website en de Omroep Flevoland-app.

Almere City trapt om 20.45 uur af in een uitverkocht Yanmar stadion. In totaal is er plek voor 3.600 toeschouwers. De wedstrijd is het eerste finaleduel tussen de twee ploegen. De winnaar over twee wedstrijden krijgt voor minimaal één seizoen een plek in de eredivisie. De return is aanstaande zondag in Doetinchem.

Kaarten voor de wedstrijd in Almere waren in een mum van tijd uitverkocht. Om zoveel mogelijk fans mee te laten kijken is een extra tribune gebouwd. Ook die kaarten vlogen de deur uit. Almere City speelt waarschijnlijk in dezelfde opstelling als afgelopen zondag tegen Roda JC.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel