Almere Pioneers promoveren naar promotiedivisie

ALMERE • Wo 23 mei 2018 | 14:05 • Woensdag 23 mei 2018 | 14:05

De basketballers van Almere Pioneers komen volgend seizoen uit in de promotiedivisie. Dit is het hoogste amateurniveau en het op één na hoogste basketbalniveau in Nederland. 

De promotie werd niet bereikt via een kampioenschap of via play-offs (final four), maar door inschrijving. Samen met drie andere clubs had Almere Pioneers een aanvraag gedaan bij de basketbalbond om te mogen promoveren naar de promotiedivisie.

Voorzitter Rinus Balvert: "De basketbalbond heeft uiteindelijk voor ons gekozen. Waarom weet ik niet. We zijn nu drie seizoenen uitgekomen in de eerste divisie. De laatste twee seizoenen hebben we bovenin meegedraaid. Deze promotie geeft ruimte om nieuwe spelers, maar ook nieuwe sponsors aan te trekken.''

Het seizoen van de Almeerse basketballers in de promotiedivisie begint in september. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in de grote zaal van de Topsporthal. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel