Voor het eerst aangepaste sporters bij Zeebodemloop

LELYSTAD • Za 26 mei 2018 | 14:50 • Zaterdag 26 mei 2018 | 14:50

Een primeur bij de Zeebodemloop. Voor het eerst was er tijdens het evenement een speciale loop voor gehandicapte sporters. Voor de deelnemers een mooi moment. "Het kriebelt enorm en ik vind het ontzettend spannend", vertelt deelnemer Hans Zaal.

"We worden vaak buitengesloten van wedstrijden, maar we zijn net zo fanatiek als hardlopers zonder beperking", vertelt Pim Ruisendaal. "Het is dus goed dat er aandacht voor is, want wat mij betreft moeten we aan meer wedstrijden mee kunnen doen."

In samenwerking met atletiekvereniging Spirit kwam de wedstrijd tot stand. Voor de organisatie een mooie toevoeging aan de wedstrijd. "We wilden hen ook een kans geven om mee te doen. Ze doen met groot enthousiasme mee en dat is goed om te zien", vertelt Dik van Dool van de organisatie. 

Het parcours van 4 kilometer is een zware, waarbij de deelnemers over twee Lelystadse fietsbruggen moeten. Uiteindelijk kwam handbiker Hans Zaal als eerste over de streep. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel