Van Boerebachtoernooi naar luchtkastelen en spellen

SWIFTERBANT • Za 26 mei 2018 | 19:39 • Zaterdag 26 mei 2018 | 19:39

Het staat al jaren bekend als een groot voetbalevenement, maar zaterdagmiddag maakte het Boerebach Talententoernooi plaats voor luchtkastelen, sport en spel. Voor het eerst werd namelijk Lesley's familiedag gehouden.

Het Boerebach Talententoernooi stond in het teken van Lesley en Sven Boerebach. De zonen van oud-profvoetballer Michel Boerebach kwamen in 2003 om het leven bij een auto-ongeluk tussen Lelystad en Swifterbant. Volgens Dora Grevelink, de moeder van Lesley en Sven, was het emotioneel gezien te moeilijk om het toernooi door te laten gaan. "Lesley is twaalf geworden en we hebben het toernooi dertien keer gehouden. Ik realiseerde me dat ik niet wilde dat het toernooi ouder zou worden dan hij", vertelt ze. "Daarnaast zou Lesley nu 27 zijn geworden. Ik was zelf 26 toen ik hem kreeg, dus hij had nu een familie kunnen hebben. Vandaar een familiedag."

Ondanks de hitte was het toch nog goed bezocht en vermaakten de kinderen zich prima. Grevelink is daarom positief over de nieuwe opzet. "Ik heb ook  aan de vrijwilligers gevraagd wat ze ervan vinden. Ze zeiden allemaal dat ze het shirt niet in gaan leveren, dat betekent dat ze volgend jaar weer vrijwilliger zijn", grapt ze. 

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/152548/boerebach-talententoernooi-maakt-plaats-voor-lesley-s-familiedag

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel