Atleten dromen van mooie toekomst

EMMELOORD • Zo 17 juni 2018 | 14:54 • Zondag 17 juni 2018 | 14:54

De atleten die dit weekend in actie kwamen tijdens het NK Junioren bij AV NOP in Emmeloord dromen allemaal van een mooie toekomst in de sport.

Zo ook Keitharo Oosterwolde uit Almere, Maureen Louws uit Bant en Manon Schoop uit Emmeloord. Drie atleten met een bijzonder verhaal die meededen in Emmeloord.

Oosterwolde zette een toptijd neer op de 100 meter sprint. Hij klokte een tijd van 10.68 seconden. Dat is de snelste tijd ooit gelopen bij de B-junioren in Nederland. De Almeerder droomt er van om een keer te mogen lopen op de Olympische Spelen. Oosterwolde won ook de 200 meter. Hij klokte 21.65.

Schoop had de laatste maanden veel last van blessures, maar pakte toch goud op het onderdeel hoogspringen. Ze kwam tot 1 meter en 78 centimeter. Dat was voor haar een persoonlijk record. Ze was de enige atleet van AV NOP die een gouden medaille won dit weekend.

Louws hoort nog bij de C-junioren, maar mocht tijdens haar thuiswedstrijd bij AV NOP meedoen met de B-junioren. Helaas kwam ze bij de 100 en de 200 meter niet door de series heen, maar ze deed wel veel ervaring op bij de oudere jeugd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel